28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 13 April 2012 14:50

Obustave saobraćaja na Pišću

radoviggm1Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM i Općina Zenica obavještavaju građane da u sklopu projekta izgradnje mosta M1 preko rijeke Kočeve (trenutno pješački most uz Sarajevsku ulicu) ZGP Sarajevo u dane 14. i 15. 04. (subota i nedjelja) počinje sa završnim pripremama za demontažu mosta. U pomenutom periodu dolazit će do privremenih obustava saobraćaja ispod mosta iz pravca Zukića na plato Pišće po potrebi.


Za ponedjeljak 16.04. 2012 godine planirana je potpuna obustava saobraćaja ispod mosta na ulazu za Pišćce. Vrijeme trajanja obustave je od 08,00 do 20,00 časova. Za vrijeme obustave saobraćaja promet će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, ulicom Huseina Kulenovića.
Ulaz u naselje Pišće bit će dozvoljen iz pravca Srpske mahale, a izlaz ulicom iz Huseina Kulenovića prema Ekonomskoj školi.
U ulici Huseina Kulenovića zabranjuje se zaustavljanje i parkiranja u cilju sprečavanja prometnih zagušenja. Policijska uprava Zenica će vršiti pojačanu kontrolu nepropisno parkiranih vozila.

Građani i učesnici u saobraćaju mole se za oprez i poštivanje saobraćajne signalizacije.

Izvršna agencija za realizaciji projekta GGM
Press Općine Zenica