17 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 22 Decembar 2014 20:31

Proizveli 1,6 miliona autopresvlaka

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini u ovoj godini proizvela je rekordan broj autopresvlaka. Ukupno 1,6 miliona garnitura autopresvlaka plasirano je na svjetsko tržište.

 

Milionita garnitura, ove godine proizvedena je čak u septembru i to na programu Audi Q3.

 

Shodno tradiciji obilježavanja ovog jubileja, uposlenici i menadžment kompanije svečano su  danas na proizvodnoj lokaciji Goruša u Visokom, proslavili proizvodnju milionite garniture autopresvlake.

 

- Prevent grupacija je u 2014. godini ostvarila rekordan izvoz. To je prije svega rezultat tekućih i novih projekata. Ostavareno je dvocifreno povećanje izvoza u odnosu na prošlu godinu. Novi kupci poput Forda, Opela, Citoroena  i MAN-a su postali partneri Preventa u 2014. godini što je odraz rasta poslovanja Grupacije – kazaoa je Haris Rahman, član Uprave Prevent Grupacije u BiH.

 

Ova svečanost bila je prilika i za osvrt na 15 godina poslovanja Prevent grupacije u BiH.

 

Tom prilikom prisutnima se obratio i Adnan Smailbegović, član Nadzornog odbora ove kompanije.

 

-Prevent je svoj prvi proizvodni pogon u BiH osnovao prije 15 godina, upravo ovdje u Goruši. Od davne 1999. godine kada je sve počelo,  Prevent se proširio na osam lokacija i sa 5.000 uposlenika postao najveći privatni poslovni sistem u BiH - istakao je Smailbegović te dodao kako Nadzorni odbor grupacije ima ambiciozne planove za širenje poslovanja u našoj zemlji te da se očekuje nastavak značajnih ulaganja u narednom periodu.

 

Uspjeh koji ova kompanija bilježi svake godine rezultat je vrijednosti koje uposlenici Prevent grupacije njeguju: predanost, trud i težnje za većim ostvarenjem. 

 

Tim povodom, menadžment je uposlenicima dodijelio priznanja za izuzetan rad, doprinos i rezultate ostvarene u proteklim godinama te se još jednom zahvalio na nesebičnom angažmanu i zalagnju svih uposlenika.