29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Decembar 2014 02:22

Taxi BIH,Hotel BIH,Shopping BIH

Aplikacija Taxi BiH koju je napravio startup Falco je vezana za brzo pozivanje Taxija i sadrži popis taxi službi u gradovima u BiH i kao takva je prva na tržištu u BiH.

Falco startup čine četiri mlada programera koji su prije nešto više od 3 mjeseci ušli u program poslovnog inkubatora INTERA Tehnološkog Parka i već su napravili tri aplikacije za android uređaje.

Pored spomenute aplikacije lansirane su na Google play još dvije. Radi se o Hotel BiH aplikaciji koja sadrži popis hotela po gradovima i nudi osnovne informacije o svakom hotelu, dok Shopping BiH sadrži popis tržnih centara i mjesta za kupnju u gradovima u BiH. Aplikacije su već dostupne na Google play-u, a preuzimanje je besplatno.

Matej Ćavar, jedan od članova tima, je rekao kako su imali izazova u izradi aplikacija, ali su na kraju uz mnogo rada uspjeli napraviti ono što su planirali.

„Trebalo nam je vremena da uđemo u srž, odnosno da shvatimo što u stvari korisnicima treba. Cilj nam je bio napraviti jednostavnu aplikaciju koju će moći koristiti sve dobne skupine. Činjenica je da, primjerice, taxi pozivaju i mladi i stariji, te smo zbog toga pokušali napraviti jednostavno sučelje koje će svi moći koristiti. Jako smo zadovoljni s napravljenim aplikacijama i nadamo se da će i ostali prepoznati naš trud i rad koji je uložen.“

O planovima u bližoj budućnosti drugi član tima Boris Aničić je rekao kako planiraju unaprijediti aplikacije.

„Plan je dodati manja mjesta za trenutne aplikacije i upotpuniti s turističkim odredištima. Također, nastavljamo raditi na razvijanju ostalih aplikacija, koje će u narednoj godini biti dostupne“.