19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 Septembar 2014 15:01

Foto galerija sa sajmišta ZEPS

 Dvadeset i prvi međunarodni  sajam ZEPS 2014 danas je otvoren u Zenici u prisustvu brojnih predstavnika preduzeća iz Bosne i Hercegovine i gostiju iz inozemstva. Na ovogodišnjem ZEPS-u sudjeluje gotovo 400 izlagača iz oko 25 zemalja. Govoreći o ovogodišnjem  ZEPS-u Vedad Šestić, generalni direktor sajma, istakao je da je  manifestacija organizirana uz ogromne poteškoće koje su, prije svega, rezultat ekološke katastrofe koja je zadesila regiju, a posebno BiH.

 

Sajam je otvorio premijer Federacije BiH Nermin Nikšić koji je istaknuo da je siguran da će ovaj sajam doprinijeti uspostavi novih poslovnih kontakata, ugovaranju novih poslova  i u konačnici otvoranju novih radnih mjesta.

 

- Svima vama koji ste došli na ovogodišnji sajam ZEPS želim ugodan boravak u Zenici, ali prije svega da ostvarite svoje ciljeve i dobre poslovne rezultate - kazao je premijer Nikšić. Nakon službenog otvorenja sajma, predstavnici Vlade FBiH, predstavnici privrednih komora i brojni poslovni ljudi obišli su sajmište, na kojem su se ove godine pojavile i mnoge kompanije koje su sa sobom donijele nova savremena tehnološka rješenja, a  čija bi primjena u privrednom razvoju Bosne i Hercegovine mogla doprinijeti bržoj ekonomskoj stabilizaciji države i regije. Ovogodišnji sajam ZEPS 2014 godine bit će otvoren do 4. oktobra. Na dosadašnjih 20 generalnih bh. sajmova ZEPS učestvovalo je 9.799 izlagača, a obišlo ih je 1.311.457 posjetilaca.


foto: Ekrem Imamović

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU SA SAJMIŠTA






...