19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 05 Septembar 2014 03:15

Besplatno na sajmu u Bursi

Učešće na sajmu AGRICULTURE 2014. u Bursi (Turska) zainteresovanim iz Bosne i Hercegovine je besplatno, saopćili su iz Vanjskotrgovinske komore BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP). Odlazak bh. privrednika na sajam u Bursku finansira privredna komora Burse i Ministarstvo popljoprivrede i izvoza ove zemlje. Zainteresovani iz Bosne i Hercegovine potrebno je da učešće prijave Ambasadi Turske u BiH.

 

Privredna komora Burse u saradnji sa sajamskom organizacijom "Tuyap fairs" organizira od 14. do 18. oktobra 2014. godine 12. međunarodni sajam poljoprivrede, proizvodnje sjemena i sadnica i mliječne industrije pod nazivom BURSA AGRICULTURE 2014 i 7. međunarodni sajam uzgoja stoke i opreme. Sajmovi će se održati u sajamskom Kongresnom centru u Bursi, piše NAP

 

Sajam su proteklih godina ispratili posjetioci i izlagači iz cijelog svijeta, a u ponudi je širok spektar proizvoda i usluga ne samo na lokalnom nego i na regionalnom nivou. Sajam je lani posjetilo više od 250.000 domaćih i stranih posjetioca iz 39 zemalja a izlagalo je više od 500 kompanija iz 23 zemlje.

 

Sajam AGRICULTURE 2014 je organizovan s ciljem međunarodnog povezivanja privrednika i upoznavanja sa turskim kompanijama. Tokom održavanja sajma će biti organizovani i B2B susreti u kojem će učesnici imati priliku upoznati posebno odabrane turske dobavljače, prenosi NAP.