28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 25 Avgust 2014 05:25

Sanacija zgrade RMK Prometa

Preduzeće RMK Promet otpočelo je sa aktivnostima sanacije oštećenih dijelova zgrade u kojoj je smještena i kantonalna Vlada. Ovaj objekat bio je na udaru februarskih demonstracija građana. Cilj je da se objekat zaštiti od daljeg propadanja odnosno uticaja vremenskih prilika pogotovo jer dolaze hladniji dani i zima, kazao je Mustafa Burek,direktor RMK Promet.

 

Prema njegovim riječima,u prvom planu je nabavka i zamjena stakala te izvođenje limarskih radova,a za ove poslove odabrane su firme „Dijamant“ Sarajevo i „Vračo“ Visoko. Radovi u prvoj fazi trebali bi biti okončani za oko mjesec i po dana. -Imamo dogovor sa Vladom ZDK kojima se obavezuju,da pored redovnih mjesečnih tranši po osnovu iznajmljivanja prostora ubrzaju dinamiku izmirenja  naslijeđenog duga,pojasnio je Burek,istakavši da Vlada prema RMK Prometu ukupno duguje oko 1,5 milion maraka,uključujući pored zakupa prostora i troškove jedne izvršne sudske presude,kao i izmirenje obaveza po osnovu troškova komunalija.

 

RMK Promet je 100 vlasnik zgrade, pri čemu Vlada ZDK ima 60 posto kapitala u ovom preduzeću. Mjesečni troškovi zakupa iznose 50.000 maraka plus oko 20.000 maraka za komunalije.  (Š.B. rtvze)