28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 27 April 2014 03:30

Letovi za Dortmund i Eindhoven

Wizz Air, najveći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, od ovog ljeta povećat će broj svojih operacija u Bosni i Hercegovini tako što će dodati dvije nove rute iz Tuzle, za Dortmund (Njemačka) i Eindhoven (Holandija). 

 

Letovi za Dortmund će otpočeti 19. juna s frekvencijom od tri leta sedmično, dok će letovi na relaciji Tuzla - Eindhoven operirati dva puta sedmično, počevši od 22. juna, rekao je u Sarajevu Gyorgy Abran, komercijalni direktor kompanije Wizz Air na zajednički organiziranoj pres-konferenciju s Upravom Međunarodnog aerodroma Tuzla. 

 

- Otpočeli smo naše operacije u Tuzli prije gotovo godinu dana i pozdravljamo to što su korisnici naših usluga u BiH oduševljeni niskim cijenama, kao i to da su stanovnici Tuzlanskog kantona već otkrili naše niske cijene za tri destinacije, Gothenbur, Malmo i Basel Mulhouse Freiburg. Danas objavljujemo dvije nove rute prema Njemačkoj i Holandiji i nadamo se da će one biti veoma popularne među korisnicima naših usluga - rekao je Abran.  Karte za nove destinacije, kako je istaknuto, u prodaji su od danas i riječ je  o niskim cijenama karata u koje su uključene i sve predviđene takse. 

 

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Esed Mujačić istaknuo je da uvođenje dviju novih linija iz Tuzle predstavlja novi korak u razvoju Aerodroma i da će biti pripremljeni svi ljudski i materijalni resursi da se tim zahtjevima odgovori.  Kazao je da je namjera da Aerodrom u 2014. godini evidentira više od 100 hiljada putnika, naglasivši da ih je u 2013. bilo 61.526. Otvaranje novih aviolinija s tuzlanskog aerodroma pozdravio je i ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj Tuzlanskog kantona Mustafa Isabegović koji je kazao da je Međunarodni aerodrom Tuzla strateški projekt za Vladu TK-a, posebno zbog njegovog geostrateškog položaja.  Uime Federalnog ministarstva prometa i komunikacija ovaj projekt pozdravila je portparolka Ministarstva Amila Lačević, naglasivši da je Federalna vlada učinila dodatni napor da dovede niskotarifne kompanije u BiH. 

 

Wizz Air operira flotom od 47 aviona tipa "Airbus 320" iz 17 baznih aerodroma i nudi više od 300 ruta, povezujući 96 destinacija u 35 država. U 2013. godini ovaj avioprijevoznik je prevezao 13,5 miliona putnika.