28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 10 Mart 2014 14:39

N1 angažovala Suzanu Stambol

Regionalna news televizija N1, nastala u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, a  koja počinje s emitiranjem do ljeta ove godine, postigla je dogovor o angažiranju Suzane Stambol na novom TV kanalu. Dosadašnja glavna urednica Informativnog programa Javnog RTV servisa (BHT1) Suzana Stambol imenovana je za izvršnu producenticu N1, a ujedno će biti i zamjenica Amira Zukića, direktora programa i vijesti N1 za Bosnu i Hercegovinu.

 

Suzana Stambol je dugogodišnja urednica i novinarka BHT1. Karijeru je počela na nekadašnjoj TVBiH, nastavila na Federalnoj televiziji, a posljednjih 10 godina radila je kao urednica vijesti, magazina i dijaloških emisija na BHT1. Znanje je sticala u BiH i inostranstvu, a za svoj rad nagrađena je prestižnim priznanjima. Uporedo sa zadacima direktorice vijesti javnog servisa, zadnjih godina uređivala je i vodila emisiju «Treća strana» i niz specijalnih emisija.

 

«Moja odluka da postanem dio tima N1 nije bila nimalo jednostavna, jer nakon gotovo 20 godina napuštam javni televizijski servis, medijsku kuću koja mi je dala znanje i u kojoj sam naučila i postigla sve do sada. Ali u novinarstvu, učenju i izazovu nikada kraja, kao ni u proizvodnji adrenalina koji informativni program donosi. CNN, kao partner ovog projekta, od kojeg ćemo sticati nova znanja, a vijesti proizvoditi s najsavremenijom TV tehnologijom veliki su poticaj za svakog novinarskog profesionalca. N1 i sjajna ekipa koja se okuplja je prilika koja se ne propušta, a sama činjenica da postajem dio regionalnog tima me čini još angažovanijom u nastavku moje novinarske karijere.
Želim reći hvala na dosadašnjoj saradnji svim svojim  kolegama sa BHRT-a, neka ostanu uspješni profesionalci kakvi su bili i do sada", kazala je Suzana Stambol, izvršna producentica N1 za BiH.

 

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će  program emitirati iz tri informativna produkcijska centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu. 

 

Generalni direktor N1 TV kanala je Brent Sadler, više puta nagrađivani novinar i urednik CNN-a, koji je kazao kako ga dolazak Suzane Stambol u tim N1 veoma raduje.

 

“Suzanino uredničko, reportersko i producentsko iskustvo, kao i znanje i energija koju donosi sa sobom, veliki su dobitak za našu televiziju. Njenu dosadašnju karijeru odlikuju visoki profesionalizam, posvećenost, marljivost, i etičnost. Siguran sam da će sve te kvalitete biti prepoznate i visoko  vrednovane  od naših gledatelja”, izjavio je Sadler.

 

Glavni financijski investitor   N1 je  United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u  jugoistočnoj Evropi. U oktobru 2013. godine,  vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.