23 Juni 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 07 Decembar 2013 19:40

Drugi dan OPEN-s sajma

2.Dana sajma OPEN-s Zenica 2013 bilo je osim izložbeno-prodajnih aktivnosti izlagača, i veliki broj kulturno-umjetničkih dešavanja. Tokom dana je organizovana prezentacija pravljenja Ćetenije-tradicionalnog slatkog jela koji se prave od šećera,brašno i limuna. Ćetenija se pravila na našoj džinovskoj siniji-sofri promjera 5 metara. Udruženje žena "Sehara" Zenica se predstavilo  sa pravljenjem Ćetenije, sa pjesmom i igrom. Sve što su vrijedne članice Sehare napravile podijeljeno je prisutnim posjetiocima sajma.

Takođe, je organizovana smotra folklora gdje su se predstavili nekoliko zeničkih folklornih društava.

 

 

Organizovan je i Dječiji Sevdah Fest gdje se nekoliko mladih dječaka i djevojčica  predstavilo sa interpretacijom sevdalinki.  Sajam OPEN-s ima veliki broj sadržaja, a dokaz tome je i organizovanje besplatnog mjerenja šećera u krvi koje je zajedno organizovala Direkcija sajma, udruženje dijabetičara Zenica i sponzor koji je obezbjedio potrebnu opremu i materijal gosp. Senad Bejtić vlasnik firme Una-bilje iz Bihaća. Vrijedni volonteri udruženja dijabetičara Zenica su tokom dana izmjerili za nekoliko stotina posjetioca sajma kolićinu šećera u krvi. Takođe će i sutra biti nastavljena ista aktivnost, na sajmu OPEN-s u velikom šatoru. Danas je bilo veoma lijepo vrijeme, i tokom dana je hiljade posjetioca posjetilo sajmište. Zadovoljni izlagači i zadovoljni posjetioci sajma su velika satisfakcija vrijednim članovima Direkcije sajma OPEN-s.

 

Program za 3.dan sajma OPEN-s:

11:00 sati- Muzička manifestacija:Folk revija komšija. Učesnici:BZK Preporod Vitez, BZK Preporod Busovača, BZK Preporod Zenica i KUD Biser-Donje Moštre.

11:00 sati- mjerenje šećera u krvi-Lokacija- šatorski kompleks sajma OPEN-s

                                               

Dobrodošli!

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.544977838926888.1073742002.122203817870961&type=1

KLIKNI NA LINK da vidiš foto galeriju