18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 30 Avgust 2013 13:08

GGM:Zatvaranje ulica

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem    obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da su za ponedjeljak 02.09.2013. planirani radovi na  definisanju druge kolovozne trake GGM-a na potezu kružna raskrsnica Mokušnice – mostovi M1 i M2 kao i  polaganje podzemnih instalacija na potezu Fakultetska ulica – Zukići. Zbog predviđenih radova dolazi do izmjene režima saobraćaja i to kako slijedi:


- u potputnosti se zatvara ulaz u Ulicu Srpska mahala iz Sarajevske ulice

- djelimično se zatvara ulaz u Ulicu Fakultetska (Zukići, Krivače, Pišće, Zacarina) iz Sarajevske ulice 

- u toku povremenih potpunih obustava saobraćaja na raskrsnici Fakultetska ulica, Zukići  – Sarajevska ulica (Lutvo) kao ulaz za putnička motorna vozila u naselja Pišće, Zukiće, Krivače koristit će se alternativni putni pravac: Travnička ulica (skretanje prema naselju Rujev do) – Zacarina – Pišće

- u periodima bez potpune obustave saobraćaja u Ulici Zukići saobraćaj prema naselju Pišće odvijat će se po važećem režimu saobraćaja odnosno kao ulaz će se koristiti Ulica Zukići (ispod mostova M1 i M2) a izlaz Ulicom Huseina Kulenovića i Ulicom Mehmedalije Tarabara

 

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica upozorava učesnike u saobraćaju da je svako zadržavanje i parkiranje u gradilišnim zonama strogo zabranjeno.

 

Sve izmjene biti će adekvatno tretirane privremenom gradilišnom saobraćajnom signalizacijom te se građanstvo i učesnici u saobraćaju mole za maksimalno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije i korištenje alternativnih putnih pravaca. .

 

 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica