28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 27 Juni 2013 18:17

Vikend asfaltiranje na GGM-u

Obavijest o izmjeni režima saobraćaja na polaganju   završnog habajućeg sloja asfalta veze saobraćajnice između kružnih raskrsnica Drveni most i Crkvice


Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem vas obavještavaju  da je u nedjelju 30.06.2013.godine u vremenu od 8:00 sati do 20:00 sati planirano izvođenje radova polaganja završnog asfaltnog habajućeg sloja na veznoj saobraćajnici između kružnih raskrsnica Drveni most i Babina rijeka te se organizuje izmjena režima saobraćaja na dijelu Ulice Prve Zeničke brigade i to kako slijedi:

 

- dana 30.06.2013. godine u vremenu od 8:00 sati do 13:00 sati totalna obustava saobraćaja od kružne rasrsnice Babina Rijeka sa totalnim zatvaranjem saobraćaja na isključnom kraku sa magistralne ceste M 17 iz pravca Doboj i uključnog kraka na magistralnu cestu M17 u pravcu Sarajeva te obustava saobraćaja na veznu saobraćajnicu prema Lukovom polju (Goraždanska, krak saobraćajnice uz željezničku prugu). U tom peridu saobraćaj je dozvoljen preko kružne raskrsnice Drveni most veza odvojak za Bilimišće, odvojak za servisnu saobraćajnicu kasarna–JP Grijanje–Lukovo polje i uključni krak prema Goraždanskoj ulici (drugi saobraćajni krak uz željezničku prugu) kao i priključak prema Ušću Babine rijeke u rijeku Bosnu.  Navedeni režim saobraćaja ostaje na snazi do 13 sati dana 30.06.2013. godine nakon čega se vraća na prvobitni režim.

 

- U vremenu od 13 sati do 20 sati dana 30.06.2013. godine u potpunosti se obustavlja saobraćaj kružna raskrsnica Drveni most do spoja sa Goraždanskom ulicom (prvi krak prema ulazu u garnizon), sa nužnim odvijanjem saobraćaja prema Bilimišću i priključkom prema Ušću Babine rijeke u rijeku Bosnu. U tom periodu saobraćaj prema Lukovom polju se odvija prvim asfaltiranim krakom prema Goraždanskoj ulici (krak do željezničke pruge), zatim Goraždanskom ulicom se obezbjeđuje odvijanje saobraćaja prema JP Grijanje, kasarni. Obezbjeđuje se normalno odvijanje saobraćaja na isključnom kraku sa magistralne ceste M 17 iz pravca Doboj i uključnom kraku na magistralnu cestu M17 u pravcu Sarajeva.

 

Obustava saobraćaja ostaje na snazi do 20 sati nakon čega se režim saobraćaja vraća na ranije definisani saobraćajni režim. Pristup naselju Bilimišće u navedenom periodu bit će omogućen naizmjenično Ulicom Prve Zeničke brigade iz pravca kružne raskrsnice Babina rijeka. Obustava saobraćaja na Drvenom mostu ostaje na snazi do nedjelje 30.06.2013. godine do 20:00 sati. 

 

Molimo građane na razumjevanje i strpljenje prilikom izvođenja radova i odvijanja saobraćaja u ovom privremenom režimu. Molimo vas da svoje aktivnosti prilagodite nastalim izmjenama.

 

Izvršna   agencija za  realizaciju projekta GGM I Općina Zenica