28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Juni 2013 14:41

Najmenadžer 4.jula

 U Direkciji Regionalne nezavisne agencije u Zenici završavaju se posljednje pripreme za tradicionalnu manifestaciju   ,,Izbor najmenadžera i najkompanija jugoistočne i srednje Evrope'', koja se održava 4. jula u Sarajevu i  najveći je događaj ove vrste u regionu.

 

Ove godine su dolazak u Sarajevo već  potvrdile velike evropske menadžerske zvijezde koje će primiti nagradu ,,Evropski najmenadžer'':  Gordana KOVAČEVIĆ (Ericsson NIKOLA Tesla – Zagreb), Jaroslav STUPAVSKI (CRANEX – Vrbas, Srbija), Enisa BEKTO (BEKTO PRECISA, Goražde, BiH),  Dragan BOKAN (Elektro-prenos Crna Gora), Mihajlo Mihajlovski (FENI, Makedonija), Jože COLARIČ (KRKA, Novo Mesto, Slovenija), te menadžeri iz Njemačke, Slovačke, Rumunije, Mađarske, Azerbejdžana, Albanije i Bugarske..  

 

Regionalna nagrada ,,Najmenadžer'' u Bosni i Hercegovini se  dodjeljuje po dvadesetosmi put. Istog dana u 10.00 sati održaće se i  tradicionalna međunaro-dna Poslovna konferencija pod nazivom ,,Regionalna privredna saradnja i održivi razvoj''.  Konferencija je usmjerena na konkretne dogovore i zaključivanje ugovora između najuspješnjih menadžera regiona, a za bržu i veću privrednu saradnju i povezivanje privrede  u regionu radi bržeg razvoja. 

 

- Godinama se na ovoj međunarodnoj poslovnoj konferenciji dogovaraju konkretni vidovi privredne saradnje, a na ove godine  u Sarajevu će najuspješniji menadžeri regiona govoriti o realizaciji poslova   gradjevinskog medjunarodnog konzorcija ,,FENIKS'', kojeg su  prošle godine osnovale u vrijeme konferencije kompanije iz BiH, te gradjevinari Srbije i Slovenije.

 

Razgovaraće se i o temi ,,Zemlje Balkana nakon ulaska Hrvatske u Evro-psku uniju 1. jula''. Cilj konferencije je da se podstakne   objedinjavanje i zajednički nastup na tržistima u zemljama gdje su kompanije bivše Jugoslavije ranije  imale značajne poslove, da se ponovo vrate na ta tržišta, te da privrendici regiona sarađuju između sebe – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik organizacionog odbora tradicionalnih julskih sarajevskih regio-nlanih privrednih susreta.  

 

Uvodničari na ovu temu biće ministar vanjske trgovine i ekonomije BiH Mirko Šarović, te Verica Kalanović, minstarka regionalanog razvoja i lokalne samouprave  Srbije Verica Kalanović, kao i mnogi privrednici, naučni radnici  i  ambasadori više zemalja. Prvi put na Medjunarodnoj poslovnoj konferenciji u Sarajevu će učestvovati privredna delegacija iz Azerbejdžana, gdje će kao potencijalni investitori govoriti o konkretnim prijedlozima i mogućnostima za investiciona ulaganja na prostorima Balkana. 

 

Naša e-mail adresa je: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 Fax. 032 420 705. Adresa Direkcije: Titova 23, 72.000 Zenica, Bosna i Hercegovina. Tel. 032 420 250.                                

PRESS