29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 26 April 2013 14:05

HE Vranduk:kredit 75 mil.KM

 

Vlada Federacije BiH podržala je inicijativu da se kreditnim zaduženjem kod Evropske investicijske banke (EIB) osiguraju sredstva za realizaciju Projekta izgradnje Hidroelektrane Vranduk u iznosu od 37,5 miliona eura. Prihvaćena je Informacija o kreditu EIB-a za Projekt izgradnje HE Vranduk, kao osnova za vođenje pregovora. 


 

Zaduženi su Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo da u tim za pregovore o ovom kreditu imenuju svoje ovlaštene predstavnike.  Konačna odluka o zaduženju biće donesena po okončanju pregovora sa EIB-om sa kojom će se utvrditi konačni uvjeti kreditnog zaduženja, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

       

Krajnji dužnik po ovom kreditnom zaduženju bit će JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo. Federalno ministarstvo finansija će Vladi Federacije BiH podnijeti informaciju o pregovorima kao i tekst usaglašenog ugovora između BiH i EIB-a. Zaduženo je Federalno ministarstvo finansija da ovaj zaključak dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure u vezi sa kreditnim zaduženjem.