26 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 13 Februar 2013 19:11

Prijavi se:CISCO akademija NET

 Cisco akademija NET, sa sjedištem u Zenici, organizuje upis nove generacije polaznika. Dvije grupe polaznika su već završile obuku u prethodnim ciklusima nastave. Sada se vrši upis treće grupe polaznika, koji bi sa nastavom trebali krenuti u martu 2013. godine.


Cisco akademija svojim polaznicima pruža usvajanje znanja i vještina iz oblasti računarskih mreža i komunikacionih tehnologija. To su znanja neophodna prvenstveno za poslove mrežnog administratora u bilo kojoj radnoj organizaciji. Radi se o programu obrazovanja koji je pokrenut od strane internacionalne korporacije Cisco Systems sa sjedištem u SAD-u, koja se bavi proizvodnjom mrežnih uređaja pomoću kojih radi Internet. Smatra se da Cisco posjeduje oko 80 % svjetskog tržišta kada su u pitanju profesionalni mrežni uređaji.


U svim Cisco akademijama nastava je unificirana, radi se po jedinstvenom programu, svi materijali su dostupni on-line sa servera Cisco korporacije. Isto tako, veoma važan aspekt je praktična nastava koja se izvodi na stvarnoj Cisco opremi i na simulatorima. Tako svaki polaznik ima priliku da usvoji ne samo teoretska znanja o tome kako rade računarske mreže i Internet, već ima priliku i da ovlada praktičnim vještinama neophodnim za konfigurisanje, puštanje u rad i održavanje mrežne opreme.


Nastava na CCNA programu (Cisco Certified Network Associate) traje ukupno četiri semestra, a izvodi se jednom sedmično u poslijepodnevnom terminu ili vikendom, tako da nastavi mogu prisustvovati i oni koji su već u radnom odnosu ili pohađaju neku drugu obrazovnu ustanovu.


Cisco akademija NET se nalazi na adresi Maršala Tita br. 48 u Zenici. Za upis na Cisco akademiju se mogu prijaviti svi zainteresovani bez obzira na prethodno obrazovanje i godine starosti. Dva uslova koja ipak moraju ispunjavati kandidati za upis su da imaju minimalno 16 godina starosti i barem pasivno poznavanje engleskog jezika (čitanje materijala i ispunjavanje on-line testova).


Ukoliko ste zainteresovani za upis ili želite dodatne informacije, možete posjetiti web adresu www.netakademija.ba, kao i kontaktirati putem telefona 032/406-306, e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili kontakt forme http://www.netakademija.ba/kontakt/ .


Osim Cisco akademije, Udruženje NET organizuje i osnovne informatičke kurseve (Windows, Office, Internet, Skype i Facebook). Zainteresovani za ove osnovne informatičke kurseve više informacija mogu dobiti na telefon: 061/647 –248.