24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 09 Februar 2013 10:34

Opravke puteva u 2013.

 

Plan resornog ministarstva i Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona za ovu godinu je da se u održavanje, rekonstrukciju i izgradnju regionalnih puteva uloži ukupno devet miliona maraka. Šest miliona biće izdvojeno za zaštitu, održavanje, rekonstrukciju i izradnju regionalnih saobraćajnica, a ostatak novca za obnovu amortizovanih dijelova regionalnih cesta, zatim cestovnih objekata i izradu projekata, što se prvenstveno odnosi na tri mosta i to u mjestima Podkamensko, Dobrnja i Jelah. Kada je Zenica u pitanju, to su područja Tetova, Nemile i Lašve.

 

- Ove godine nastavljamo i sa projektom rekonstrukcije i izgradnje dijela ceste od Pravoslavne crkve prema Tetovu. Prošle godine radovi su obustavljeni zbog usaglašavanja projektne dokumentacije sa potrebom izgradnje odvoda, a sa početkom građevinske sezone, biće nastavljeni, - izjavio je Rasim Kovač, direktor Direkcije za ceste ZDK.

 

On je pojasnio da će na dijelu ceste od pekare Pariz do prve benzinske pumpe, biti postavljena dva sloja asfalta, debljine 12 cm, te da će biti obnovljena cijela saobraćajnica, na dionici od Pravoslavne crkve do pekare Pariz.

 

Ove godine predvidjena je i rekonstrukcija i izgradnja još jednog kilometra puta iza Tunela do Nemile, a u naselju, obnova i ojačanje kolovoza.