28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 15 Novembar 2012 11:22

Za 19 stanova 200 hiljada KM

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Ivica Ćurić i načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, potpisali su danas Ugovor o udruživanju sredstava za realizaciju projekta izgradnje 19 stambenih jedinica za stanare u ratnim dejstvima uništenih kasina u zeničkom naselju Kanal. Potpisanim ugovorom, ZDK je odobrio sredstva u iznosu od 200.000 KM, dok će preostala sredstva obezbijediti Općina Zenica i Vlada Federacije BiH.

 

Projekat zbrinjavanja još nezbrinutih bivših stanara kasina u zeničkom naselju Kanal, procjenjuje se na milion KM.
"Ovo je projekat, koji ćemo realizovati po uzoru na ono što smo uradili u saradnji sa udruženjem Kanal 92., kojima je već obezbjeđeno 40-ak stanova u novoizgrađenom stambenom objektu. Ovim se obezbjeđuje početnih 200 hiljada maraka za zbrinjavanje još 19 interno raseljenih građana Zenice. Nadamo se da ćemo tu priču završiti iduće godine", izjavio je ovom prilikom načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović.
"I na drugim lokacijama ima potreba za zbrinjavanje interno raseljenih i Vlada ZDK će nastojati udovoljiti stambenim potrebama svih koji su se našli u sličnoj situaciji", izjavio je ministar Ivica Ćurić.  Radovi na izgradnji novog stambenog objekta trebalo bi da počnu do kraja ove godine.