28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 08 Oktobar 2012 15:07

Zatvaranje rondoa B.rijeka

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem obavještavaju javnost i učesnike u saobraćaju da je u sklopu projekta rekonstrukcije raskrsnice Babina rijeka za utorak 09.10.2012. godine planirano polaganje drugog nosivog sloja asfalta na pomenutoj kružnoj raskrsnici i veznoj saobraćajnici. Radovi će se izvoditi pod potpunom obustavom saobraćaja na raskrsnici počev od 09.10. (utorak) od 7:00 sati do 10.10. (srijeda) do 17:00 sati. Obustava će se organizirati na slijedeći način:

- zatvara se dio ulice Crkvice od skretanja na magistralni put M17 do kružne raskrsnice
- zatvara se dio ulice Prve Zeničke brigade od skretanje za naselje Hamida do kružne raskrsnice
- zatvara se dio ulice Bistua Nuova od isključenja sa magistralnog puta M17 do kružne raskrsnice


Saobraćaj iz pravca Drvenog mosta prema naselju Radakovo i iz Radakova odvijat će se novoizgrađenom servisno saobraćajnicom i pješačkom zonom. Za vrijeme asfaltiranja servisne saobraćajnice saobraćaj iz Radakova bit će preusmjeren na kružnu raskrsnicu.

Ovim putem putem apelujemo na građanstvo i učesnike u saobraćaju da u toku obustave maksimalno koriste alternativne putne pravce a da za isključenje sa magistralnog puta M17 iz pravca Sarajeva koriste petlju „Blatuša“.

Učesnici u saobraćaju i građanstvo mole se za strpljenje i razumjevanje, poštivanje postavljene signalizacije i zakonskih propisa.


Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.