28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 11 Januar 2012 21:00

Video: BNP gostovao u Osijeku

Bosansko narodno pozorište Zenica ostvarilo je saradnju sa Hrvatskim narodnim kazalištem Osijek koja je zvanično počela gostovanjem zeničkog ansambla sa predstavom Opšta bolnica sinoć, u Osijeku. Ovu hit komediju, koja je svoju premijernu izvedbu doživjela prije tačno tri godine (09.01.'09), režirao je po tekstu Hriste Bojčeva reditelj Goran Bulajić.

Trogodišnji život Opšte bolnice svjedoči o tome da i dalje za nju vlada veliko interesovanje kako domaće tako i inostrane publike. „Jako smo zadovoljni kako je osječka publika prihvatila našu predstavu. Bilo je dosta smijeha u prepunoj sali HNK Osijek , a to nam je i bio cilj.“, poručuju iz BNP-a Zenica.

Zahvaljujući ovom produkcijskom ostvarenju u BNP Zenica pristigle su i dvije nagrade, „Mala liska“ na Festivalu komedije „Mostarska liska“ koju je dobio glumac Robert Krajinović, te specijalna nagrada žirija na Teatar festu u Doboju. Ovo je drugo gostovanje zeničkog pozorišta u prvih deset dana 2012. godine. Prvo je upriličeno u Kamernom teatru 55 u Sarajevu samo dan prije osječkog, gdje je izvedena predstava Ekstremisti.

 

 

 Više o predstavi ovdje



ROBERT KRAJINOVIĆ (Kontuzov), MUGDIM AVDAGIĆ (Dedo), PREDRAG JOKANOVIĆ (Bratoj), ADIS MEHANOVIĆ (Vilijam), NUSMIR MUHAREMOVIĆ (Fero), SNEŽANA MARKOVIĆ (Pepeljuga), FAKETA SALIHBEGOVIĆ-AVDAGIĆ (Baba), URANELA AGIĆ (Žena), IŠTVAN GABOR (General), IŠTVAN GABOR (Doktor), LANA ZABLOCKI (Sestra), RASTKO FEMIĆ, DINO ŠEKIĆ (Oficiri Alijanse i Bolničari)