28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Mart 2012 00:08

Razbojnici napali kuću dr.Kurdića

sefikkurdic01Nepoznati razbojnici, naoružani s tri pištolja i sabljom, upali su preksinoć nešto prije 22 sata u kuću profesora Šefika Kurdića, jednog od najpoznatijih doktora hadisa i islamskih nauka u BiH, inače profesora Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici i Novom Pazaru.

- Razbojnici su odnijeli tri mobilna aparata i slušalicu fiksnog telefona, u strahu da ne pozovemo policiju. Iako se radi o neznatnom novčanom iznosu, mnogo više plaši sama činjenica da neko oskrnavi dom na takav način, da niko nije siguran više ni u svojoj kući - prva je reakcija profesora Kurdića.

 

Kako nam je ispričao, nešto prije 22 sata (nedjelja) on, supruga, sin, kćerka i zet upravo su ispratili goste, kad im je neko pokucao na vrata.

- Mislili smo da su gosti nešto zaboravili. Kćerka je otključala vrata, da bi u tom trenu jedan od njih udario u vrata i odgurnuo je. Imali su fantomke na glavi, trojica su bila niža, a četvrti, koji je stajao na vratima, malo viši - kazao nam je Kurdić.

Policija raspolaže detaljnijim opisom, dobivenim od jednog komšije, koji je vidio četvorku kako napušta naselje.

- Pokušao sam se raspravljati s njima, jer su mi djelovali nervozno, iznenađeno, što su nas zatekli na okupu. U jednom trenutku jedan je uperio puštolj u mog maloljetnog sina i zaprijetio da će pucati u njega ako mu ne predamo zlato, novac i ostale vrijednosti - kaže Kurdić.

Razbojnici su napustili kuću nakon što su uzeli mobitele i telefon, a Kurdić zaprijetio da će pozvati komšije.

- Prozor je bio otvoren i ja sam glasno viknuo - komšije, pomozite, lopovi. U tom trenutku oni su brzo izašli i otrčali iz dvorišta - kaže Kurdić.