28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Decembar 2014 14:00

Jedinstveni pred Gradskom upravom

Zenički ugostitelji ujedinili su se u Sekciju ugostitelja unutar Udruženja poslodavaca Zenica. Na sastanku održanom u hotelu "Internacional" okupilo se 24, a svoju podršku dalo još dvadesetak ugostitelja, koji su zbog obaveza bili spriječeni i fizički prisustvovati.

 

Najavljeno je da će ubuduće djelovati putem ove sekcije i Udruženja poslodavaca. Član Upravnog odbora ovog udruženja Eldin Vrače prisustvovao je skupu ugostitelja Zenice.

 

Izražena je zahvalnost članicama Udruženja Almi Sofić i Aidi Čolak, na čiju inicijativu je zaustavljeno usvajanje novog Tarifnika za zakup javnih površina u Zenici. Upravo ova, po ugostitelje nepravedna odluka gradskih vlasti, bila je povod za okupljanje i ujedinjavanja ugostitelja, koji, kako je rečeno na sastanku, imaju više od 1.000 zaposlenih u ovom gradu.

 

 

- Data je jednoglasna podrška Radnoj grupi koja će gradonačelniku i Gradskoj upravi prezentirati stavove poslodavaca. Deset naših predstavnika kao Radna grupa ugostitelja će u budućnosti rješavati nagomilane probleme ugostiteljstva uključujući i radno vrijeme za ugostitelske objekte, kao i druge probleme koji su nastali provođenjem odluka iz ove oblasti donesenih na nivou grada Zenice, ali i na drugim razinama vlasti, kazao nam je inicijator okupljanja Senad Džanić. 

Povezani članci (by tag)