18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 09 Novembar 2014 13:08

Čelik Junior bolji od Bihaća

Sinoć je u dvorani na Bilmišću odigrana utakmica petog kola Prve lige FBiH u rukometu u sklopu kojeg je  Čelik Junior ugostio i savladao ekipu Bihaća. 
 
Čelik Junior je od samog početka dominirao, svojim fantastičnim potezima dizao publiku (oko 200 gledaoca), te konstantno vodio. Osim rezultatske prednosti, Zeničani su dominirali i u svakom segmeentu rukometne igre. Iako je bilo par grešaka, a što je normalno kada se igra protiv daleko starije i iskusnije ekipe (Čelik Junioru tek peta prvenstvena utakmica Prve lige), to nije pokvarilo kompletan dojam na jednu dobru partiju Zeničana.
 
U drugom dijelu priliku da se pokažu i dokažu da znaju igrati odličan rukomet dobili su dječaci od 14 i 15 godina. Uz velike ovacije sa tribina dječaci su poremetili odbranu protivnika, te pokazali izniman talenat. Također, odbrana tih 15-ak minuta je bila odlična, a Čelik Junior je za vrijeme igre najmlađih dječaka primio samo pet golova, a zabio deset. 
 
Konačan rezultat je glasio 29:24 za školu rukometa ČELIK JUNIOR.
 
U narednom kolu Čelik Junior gostije u Živinicama, a gdje će igrati protiv ekipa Konjuha, ali prije prvenstvene utakmice odigrat će i KUP utakmicu u srijedu u Goraždu.