28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Novembar 2014 19:16

Dominacija ŠR Čelik Junior

Proteklih dana otpočelo je takmičenje u Prvoj ligi Srednja Bosna za djevojke u dvije selekcije - kadetkinje i juniorke. Ono što je zabilježeno nakon prvog kola lige jeste apsolutna dominacija Zeničanki, djevojaka iz ŠR "Čelik Junior" u obje selekcije.

 

Naime, prošle sedmice kadetkinje Čelik Juniora su savladale ekipu ženskog rukometnog kluba "Krivaja" iz Zavidovića rezultatom 22:15 (poluvrijeme 10:10). Najbolja u ekipi Čelik Juniora bila je Zeljko Vana, a koja je postigla sedam pogodaka. U ekipi Krivaje mjesto najefikasnije igračice dijele Đambić Amela i Mačak Ajna sa po četiri postignuta pogotka.

 

Sinoć je u GSD Vitez odigrana utakmica u selekciji juniorki, a gdje su djevojke iz Čelik Juniora igrale protiv domaćina ŽRK Vitez. Juniorke škole rukometa "Čelik Junior" Zenica u Prvoj ligi Srednja Bosna brane titulu šampionki, te su takmičenje ove sezone otvorile pobjedom u gostima. Konačan rezultat glasio je 17:18 (poluvrijeme 4:7). Utakmica u Vitezu je bila jako napeta, naročito u drugom dijelu kada su domaćini imali priliku da izjednače u zadnjim sekundama. Međutim, odlična asistencija golmanice, Natalije Kajić, koja brani šut sa sedam metara vodi Čelik Junior u pobjedu. Natalija Kajić je do kraja utakmice skupila 27 odbrana, a golove za Čelik Junior su postigli: Vana Zeljko (7), Enisa Sulejmanović (2), Sara Osmančević (3), Džejna Turčinović (3), Ena Šojko (2), Zlata Šehić (1).

 

Trenerica, Afrodita Šahdan Zeljko, je zadovoljna rezultatima, ali kaže da ima još mjesta za napredak i daleko bolju igru: "Naše djevojke su pokazale veliki kvalitet i psihičku stabilnost u utakmicama prvog kola lige Srednja Bosna. Utakmice su bile jako napete i teške, ali mi možemo daleko bolje. Vjerujem da će djevojke škole rukometa "Čelik Junior" već narednog vikenda u utakmici protiv ŽRK Bosna Visoko prikazati daleko bolju igru, te napraviti veliki korak ka osvajanju titule šampionki u selekciji kadetkinja, te odbraniti titulu u selekciji juniorki." - kazala je Afrodita Š. Zeljko.

 

10675720 10152478774206247 5195478521260072357 n