29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Oktobar 2014 00:33

Maja Dodik

Ovu godinu teniserka TK „Mladost iz Zenice Maja Dodik je ostvarila izuzetne rezultate. Na nedavno održanom  masters turniru BiH do 12.g. koje je održano 0d 11.10-12.10. u Tuzli gdje su učestvovale najbolje teniserke iz BiH do 12.g. Maja Dodik  osvojila je prvo mjesto.

 

Ovdje treba napomenuti da je Maja Dodik učestvovala i na mastersu do 14.g. koje je održano  0d 06.10-07.10. gdje se osvojila treće mjesto. Ovo je veliki rezultat za trenutno prvorangiranu tenisačicu BiH do 12.g., koja je i državna reprezentativka. Ostvarila je  dobre rezultate i na Evropskim takmičenjima gdje je dostojno predstavljala BiH a i svoj grad.

 

Na ovogodišnjih 6 turnira u BiH u organizaciji TSBiH do 12.g. osvojila je 4 prva mjesta ( državno i masters), jedno drugo i jedno treće mjesto. Na četri turnira do 14 g. na kojima je učestvovala osvojila je jedno drugo i treće mjesto na mastersu, te  na jednom turniru do 16.g. gdje je osvojila treće mjesto.  Ovi su  rezultati ostvareni u teškim uslovima što ove rezultate čine još vrijednijim.  

 

Poznato nam je da Zenica ne posjeduje zatvorene teniske terene za razliku od drugih večih gradova u BiH. Djeca treniraju u sportskim dvoranama koje su uglavnom neuslovne i manje od dimenzija teniskih terena.. Pored talenta mlade teniserke i napornog rada   treba istaći i kvalitetan rad trenera TK „Mladost“ Ajdina i Dina Dauldzija.