29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 11 Oktobar 2014 22:46

Janjići pobjednik turnira mahala

Ekipa „Janjići“ po drugi put zaredom pobjednik je 18. Bajramskog malonogometnog turnira zeničkih mahala „Zenica 2014“ koji je završen  u subotu  11.oktobra u organizaciji   BZK Preporod. Janjići su u  u finalnom susretu igranom u Gradskoj areni sa 4:1 pobijedili ekipu „Begagića put“.


Golove za pobjedničku ekipu su postigli: Krajišnik, Zatagić, Doglod i Omerdić dok je strijelac za Begagića put bio Bašić. Sastavu Janjića pripali su veliki prelazni pehar, pehar u trajno vlasništvo i 1.200 KM , dok je drugoplasirana ekipa dobila 800 KM. Treće mjesto i 400 KM osvojila je ekipa „Doglodi “ koja je u utakmici za plasman bila bolja sa  5:2 od ekipe Orah polje. Organizator je dodijelio i više pojedinačnih priznanja i  nagrada.


Najstariji učesnik turnira je Ismet Osmančević-Car  1957. Najmlađin učesnik: Adel Begić 2001 Vranduk,najbolji strijelac je  Ahmed Huseinović –Orah polje,najbolji igrač: Edin Begić-Begagića put, najuspješniji golman-Mirnes Duraković-Janjići. Nagrada za fair play dodijeljena je ekipi : Orah polje-Nemila. Generalni pokrovitelj turnira bila općina Zenica  a medijski pokrovitelj RTV Zenica.  Službeni predstavnik pobjedničke ekipe Janjići, bio je aktuelni predsjednik NK Čelik, Senad Sarajlić ,koji već duži niz godina prati i pomaže osim velikog i mali nogomet.  (Mirsad P. RTVZE)