19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 Septembar 2014 22:36

OIK: Raspored biračkih mjesta

Općinska izborna komisija Zenica provodi aktivnost obuke članova biračkih odbora (BO) prema  rasporedu utvrđenom Odlukom od  19.09.2014.godine.  Obuka članova 138 BO se provodi u prostorijama sale Općinskog vijeća u periodu od 22. septembra do 1. oktobra u terminima od 10, 12, 14 i 16 sati, sa izuzetkom u petak (26.09.) i u dane vikend, kada je početni termin obuke u 9,00 sati. 


Raspored obuke, kao i Rješenje o imenovanju BO objavljeno je na web stranici Općine i putem medija, a članovi BO se pojedinačno obavještavaju putem telefona o terminu predviđenom za BO čiji su članovi, odnosno zamjenici. 

 

Nakon obuke imenovani članovi BO i njihovi zamjenici prolaze test znanja o izbornom procesu. Od 960 članova BO i njihovih zamjenika iz 106 biračkih odbora, koliko ih je prošlo obuku do sada, njih 13 nije položilo test. S obzirom da određeni broj kandidata nije prisustvovao obuci u predviđenom terminu iz opravdanih razloga, Izborna komisija će organizirati dodatni termin obuke, o čemu će obavještavati putem medija.Takođe će biti organizirana posebna dodatna obuka za predsjednike BO.

 

Općinska izborna komisija Zenica provodi takođe aktivnosti imenovanja mobilnih timova (MT) za provođenje glasanje osoba sa posebnim potrebama, vezanim za ustanove ili svoje domove. OIK će imenovati 4 (četiri) MT (MT za glasanje zatvorenika u KPZ, 1 MT za glasanje korisnika usluga u JU Doma za stara lica i JU Penzionerski hotel sa stacionarom, te 2 (dva) MT za glasanje starih i bolesnih vezanih za svoje domove.

 

U toku su i aktivnosti provjere kandidata političkih subjekata za posmatrače izbornog procesa i rada OIK i BO, te izdavanja akreditacija, kao i aktivnosti oglašavanja lokacija biračkih mjesta na području općine. 

 

KLIKNI SAVE AS DA PREUZMEŠ PDF DOKUMENT SA RASPOREDOM BIRALIŠTA U ZENICI

 

 PREDSJEDNIK OIK-A

 Selver Keleštura