23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 Septembar 2014 00:22

Alisa Zlatarević

Alisa Zlatarević, Zeničanka koja je godinama gradila uspješnu manekensku karijeru, nakon kraće pauze vraća se na modnu scenu. U proteklom periodu, nekadašnja predstavnica BiH na takmičenju za Miss planete Zemlje, najviše vremena provodila je sa svojom kćerkicom Nadjom, a ovih dana uradila je nove profesionalne fotografije s Vanjom Lisac.

 

- Već sada imam poziv iz italijanske agencije te jedne modne agencije u Istanbulu. Na meni je da odlučim gdje ću ići i koji posao je bolji da prihvatim, u čemu će mi pomoći Amela Radan. Osim kćerke, najveći razlog za pauzu bilo je i to što u BiH zaista nema posla. Nakon porođaja brzo sam se vratila u top formu, ali ono što se ovdje nudi nije ono što ja želim da radim - kaže Zlatarević, koja je u sretnoj ljubavnoj vezi.

 

Bilo koji angažman da odabere, ako bude na duži vremenski period, kako kaže, kćerku povest će sa sobom, a u međuvremenu posvetit će se i dizajnerskom radu.

 

- Počinjem raditi s Amelom Radan na komercijalnoj kolekciji njenog brenda AR. Amela će potpisati kolekciju, ali će biti predstavljena kao „AR by Alisa". Riječ je o haljinama koje ja dizajniram, a osim toga pomažem Ameli kao asistent na Evropskom festivalu mode i dizajna (Sarajevski Fashion Week, op. a.) pa ćemo vidjeti koliko ćemo uspjeti u tome - pojašnjava Alisa, koja na novim fotografijama izgleda ljepše nego ikad.

 

 

 

A. Be./Avaz