28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 20 Septembar 2014 00:06

NDI: Imate riječ

U hotelu Zenica u Zenici održan četvrti od deset „Debatnih foruma 2014.: Imate riječ!“, u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta (NDI BiH) i neformalne grupe „Opstanak u BiH“. Na forumu su učestvovali predstavnici sljedećih političkih stranaka: Mujo Hodžić iz Demokratske fronte, Fuad Čibukčić iz SBB BiH, Safet Brdarević iz Stranke za BiH, Josip Martić iz HDZ BiH, Elvir Karajbić iz SDP BiH i Jusuf Duraković iz SDA.

 

Prisutnim građanima predstavljene su platforme ekonomskog oporavka i razvoja Bosne i Hercegovine svake prisutne političke partije, načini borbe protiv korucpije, a potom je otvorena diskusija i sa građanima. 

 

Kandidati za Parlament Federacije BiH složili su se da su drvna industrija, poljoprivreda i metaloprerada ključne za razvoj privrede Bosne i Hercegovine. Kako bi se to desilo, potrebno je stvoriti pozitivan ambijent i pojednostaviti administraciju. Zaključeno je da se upisna politika na visokoškolske ustanove mora uskladiti s realnim potrebama tržišta rada, o čemu do sada nije vođeno računa. 

 

U sklopu „Debatnih foruma 2014.: Imate riječ!“ biće održano još šest debatnih foruma širom Bosne i Hercegovine, kao i dodatnih osam u periodu od novembra 2014. i juna 2015. Jedan od glavnih ciljeva projekta je razvijanje dijaloga između građana i političkih partija o temama bitnim za svakodnevni život građana.

 

Pored Zenice, Debatni forumi:Imate riječ! će biti organizovani i u slijedećim gradovima: Teslić, Bihać, Bijeljina, Tuzla, Mostar i Trebinje. Više informacija o ovom projektu i terminima održavanja foruma, dostupno je na web stranici www.ndi.ba 

 

NDI BiH – Nacionalni demokratski institut Bosne i Hercegovine

www.ndi.ba  

Povezani članci (by tag)