20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 02 Septembar 2014 20:38

Dani sporta Zenice: drugi dan

„Dani sporta grada Zenice 2014“ - 2.dan. Završeno takmičenje u šahu. Pobjednik Predrag Barašin. U toku su „Dani sporta grada Zenice 2014“, koji su počeli 01.septembra u tri discipline (Turnir u malom nogometu- veterani do 45 godina i turnir za dječake do 12 godina starosti, pojedinačno prvenstvo Zenice u šahu, te turnir u bilijaru).

Nakon dva dana završeno je takmičenje u šahu.

Informacije o šahovskom turniru dobili smo od glavnog sudije turnira, Envera Muratovića, FIDE majstora:

 

-Na šahovskom turniru, koji je trajao 2 dana, učestvovala su 22 igrača. Zbog kišovitog vremena, takmičenje se odvijalo u sali stadiona na Kamberovićima. Pobjednik turnira je Predrag Barašin. Drugo mjesto osvojio je 72-godišnji Ahmet Hadžić, a treći je bio Enes Ristemoski. Turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanju- kazao je Muratović.


Igra se i turnir u malom nogometu za veterane do 45 godina i turnir za dječake do 12 godina starosti, te turnir u bilijaru. Današnje utakmice u malom nogometu igrane su na terenima Škole fudbala „Tempo Sport“. Na turniru Veterana prijavljeno je 5 ekipa, a kod dječaka do 12 godina, 4 ekipe.


Evo rezultata drugog dana, dobijenih od Himze Halaća, predsjednika Organizacionog odbora.


Veterani:

Arcelor Mittal – MZ Puhovac 3:0

Drugari – Caffe x  5:2

Dječaci do 12 godina:

MZ Puhovac – FK ZSK 3:1

Zbog kišovitog vremena i sutrašnje utakmice će biti igrane na terenima Škole fudbala „Tempo Sport“.

 

Juče je počeo i turnir u bilijaru. Kako nam je javljeno, završeno je takmičenje u „osmici“, a u toku je bilijarsko takmičenje sa 9 kugli. Ovo takmičenje odvija se se u Areni Zenica, a vodi ga Goran Omanović, član Organizacionog odbora manifestacije Dani sporta grada Zenice 2014. Prijavljena su 44 takmičara na turniru u bilijaru. U srijedu je pauza u bilijarskom takmičenju zbog humanitarnog koncerta u Areni. Nakon „devetke“ u četvrtak  treba da se odigra i takmičenje sa 10 kugli.

 

Već smo objavili da je subota, 06.septembar,  rezervisana za promociju sportskih klubova i Udruženja na platou ispred robne kuće „Bosna“. Prema najavama organizatora za ovu smotru već je prijavljeno preko 20 klubova.

Završetak manifestacije je u ponedjeljak, 08.septembra kada će, također, na platou ispred robne kuće Bosna biti održane ulične trke za cicibane (dječaci i djevojčice), uniformisana lica, osnovce, profesionalce, trka u invalidnim kolicima i trka za sve građane. Ovaj program na rasporedu je od 16,30 sati.

 

Tokom završnog dana manifestacije bit će dodjeljenje i nagrade za takmičenja koja će biti ranije održana.

Organizator je za najuspješnije učesnike pripremio prigodne nagrade i priznanja. Pokrovitelj projekta je Općina Zenica, a partner projekta,  „Dani sporta grada Zenice 2014“ je RTV Zenica.  

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto iz sale na Kamberovićima

yaqw32b