25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 29 Avgust 2014 22:26

Dani sporta grada Zenice

Povodom sportske manifestacije „Dani sporta grada Zenice”, u prostorijama stadiona Kamberovića polje Zenica, danas je održana press konferencija Sportskog saveza općine Zenica. Prisutnim su se obratili: Himzo Halać, predsjednik Sportskog saveza i predsjednik Organizacionog odbora (OO) ove manifestacije, Aziz Kevelj, član OO za trkačka takmičenja, Goran Omanović, član OO za takmičenje u bilijaru, te Amir Mahmutović, član OO ispred Društva pedagoga fizičke kulture.

 


Kako je istaknuto, ovu manifestaciju, po četvrti put, organizuje Sportski savez općine Zenica, a pod pokroviteljstvom Općine Zenica. Naime, nakon što je ova manifestacija bila veoma uspješna u protekle tri godine i privukla veliki broj sportista, čelni ljudi Sportskog saveza Zenice su odlučili da ove godine ovaj događaj bude još masovniji, a istovremeno se nadaju da će u narednom periodu postati tradicionalan i prepoznatljiv u sportskom kalendaru Zenice. Manifestacija obuhvata Ligu u malom nogometu za veterane preko 45 godina starosti, Turnir dječaka do 12 godina u malom nogometu, Otvoreno prvenstvo grada Zenice u šahu na Kamberovića polju za sve građane Zenice, „Ulična trka grada Zenice” i prezentacija i promocija klubova i udruženja općine Zenica. Ove godine manifestacija je bogatija za još jednu disciplinu, a u pitanju je Masters turnir u bilijaru.

 

Sportska manifestacija „Dani sporta grada Zenice” biće održana od 01. do 08. septembra 2014.godine. Od 01. do 05.septembra bit će održana takmičenja u malom nogometu, šahu, te po prvi put takmičenje u bilijaru, koje će se održati u Areni Zenica. U subotu, 06.septembra na platou ispred robne kuće Bosna bit će upriličena smotra i promocija sportskih klubova i udruženja, a završetak manifestacije je u ponedjeljak, 08.septembra kada će, također, na platou ispred robne kuće Bosna biti održane ulične trke za cicibane (dječaci i djevojčice), uniformisana lica, osnovce, profesionalce, trka u invalidnim kolicima i trka za sve građane. Tokom završnog dana manifestacijer bit će dodjeljenje i nagrade za takmičenja koja će biti ranije održana.


-Za malonogometni turnir „Veterana“ prijavljeno je pet ekipa, a od ove godine novina je da će u svakoj ekipi moći nastupiti po dva igrača mlađa od 45 godina. Za turnir dječaka prijavljene su 4 ekipe, za Bilijar oko 40 učesnika, a za Šah oko 50 učesnika. Na prezentaciji klubova i udruženja imamo potvrdu za učešće oko 22 ekipe. Ove godine imamo najveći broj disciplina, a po onome što možemo osjetiti, imat ćemo i najveći broj učesnika- istakao je na današnjem pressu Himzo Halać, predsjednik Organizacinog odbora i predsjednik Sportskog saveza. Pokrovitelj manifestacije je općina Zenica, a partner u projektu RTV Zenica.

 

 

E.Imamović za Zenicablog

 

002 154545555