16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 21 Avgust 2014 18:20

Danska škola nogometa 2014

Povodom početka  projekta "DANSKA ŠKOLA NOGOMETA", u Press centru Arene u Zenici održana je press konferencija. Prisutnim novinarima obratili su se: Zijad Softić, pomoćnik Načelnika za društvene djelatnosti, Ermin Zukić, kordinator aktivnosti ispred Škole sporta i Društva pedagoga fizičke kulture Općine Zenica,  te Arnel Kalušić iz tehničke organizacije ispred Općine Zenica.

Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar sa BM radija i radija BH1.
Povod za press je održavanje tradicionalne manifestacije "Otvorena škola nogometa" ili poznatija kao "Danska škola nogometa".
Ovaj projekat već 15-ak godina organizuje Općina Zenica u saradnji NK Čelikom, ŽNK Čelikom, NK Fortunom, NK Tempo sportom, FK Rudarom, NK ZSK-om, te Sportskom školom Zenica i Sportinom.
Od prošle godine Općina Zenica je samostalni nosilac ovog projekta, u koji se uključeno i Društvo pegagoga fizičke kulture Općine Zenica..
Do prošle godine, ove projekte je odrađivao FK Rudar iz Zenice.
Kako je rečeno na pressu, projekat "Danska škola nogometa" na području Zenice će biti organizovana od 25. do 29. avgusta 2014. godine na terenima Kamberovića polje, a jedan dan je planiran za odlazak na zeničke bazene u Crkvicama.
Zijad Softić, pored ostalog, ističe kroz ovaj projekat motivaciju djece da se bave sportom, a ne samo nogometom, te uključivanje u sport i netalentovane djece. Ova škola ima 12 stanica-programa sa različitim sadržajima. Program startuje u ponedjeljak, 25.avgusta u 10 sati.
Arnel Kalušić ističe da su obezbjeđeni tehnički uslovi za ovu školu. Treneri će biti od danas na seminaru u Tesliću. Ove godine  u projektu su djevojčice i dječaci  uzrasta od 7 do 11 godina, a nije isključeno učešće i mlađe djece. Projektom će biti  obuhvaćeno oko 200 djece, 15 trenera i  asistenata.

Dnevni rad škole će trajati od 09 sati, od ponedjeljka do petka. (25.-29. avgust 2014.god.).

"Cilj ovog projekta je da se djeca što više zainteresuju za fudbal/nogomet i sport uopšte. Dobit je višestruka, od samog učešća i druženja velikog broja dječaka i djevojčica, do nekih sitnih materijalnih stvari u vidu poklona koji djeci ostaju u trajno vlasništvo kao lijepo sjećanje (lopte, dresovi, markeri, čunjevi...). Sportska oprema za trenere, djecu i organizaciju koja će biti na raspolaganju,  nakon  završetka projekta  ravnomjerno će  biti raspoređena  zeničkim klubovima", - ističe, pored ostalog, Ermin Zukić iz Društva pedagoga fizičke kulture Općine Zenica.
Pokrovitelj i sponzor "Danske škole nogometa" je Općina Zenica, koja je obezbjedila tehničke uslove za održavanje otvorene, zabavne škole nogometa/ fudbala.
Partner u projektu je Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, na čelu sa novim direktorom, Feđom Jovanovićem.
Prihvatajući samostalno implementiranje ovog projekta Općina Zenica daje, na taj naćin,  podršku i doprinos  razvoju sporta u općini Zenica i šire.

Neke Informacije vezane za DANSKU ŠKOLU NOGOMETA :
* učesnik je obavezan dolaziti od ponedjeljka do petka ( 25.08-29.08 2014.),
* prijava djeteta ( ime, prezime, godište i kontakt broj ),
* djeca od 7-11 godina ( djevojčice i dječaci ),
* na stadionu Kamberovića polja i 1 dan na bazenima Crkvice u Zenici,
* Škola nogometa je besplatna,
* Škola nogometa je zabavnog karaktera.
* Treneri SPORTSKE ŠKOLE će biti sa članovima SPORTSKE ŠKOLE".

E. Imamović za Zenicablog