29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 19 Avgust 2014 23:29

Djevojčica Anela Fetić u induciranoj komi

Zdravstveno stanje brata i sestre Fetić, Amela (19) i Anele (14), koji su u subotu navečer u prvom tunelu u Vranduku teško povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći, a u kojoj su ostali bez oca Nuzheta (42) i majke Zejne (37), jučer je bilo nepromijenjeno.

U njihov Renault Clio u subotu navečer u tunelu je udario Passat karavan kojim je upravljao Kenan Tufekčić (25) iz Orahovice kod Zenice.

Nastavljen tretman

Mada su se pojavile informacije da je Anela prebačena u Sarajevo, vijest nam je demantirala portparol Kantonalne bolnice u Zenici Aida Buro.

- Ne, oboje su i dalje kod nas. Anela je u induciranoj komi i nad njom se provodi tretman i dijagnostika, a u ovom momentu nezahvalno je bilo šta prognozirati. Što se tiče Amela, on je u Službi za neurohirurgiju, ali je stabilan i nije životno ugrožen - ističe Buro.

Kenan Tufekčić, koji je skrivio nesreću, i jučer je bio u pritvoru, a kantonalni tužilac Zeničko-dobojskog kantona Muris Hadžiselimović još u nedjelju je zatražio određivanje jednomjesečnog pritvora.

- Za Kenana Tufekčića smo zatražili određivanje pritvora, o čemu će tokom dana odlučivati Kantonalni sud Zenica. Naknadnim vještačenjem utvrđivat će se i procent alkohola u krvi. Smatramo da je alkohol uzrok ove teške nesreće - kaže Hadžiselimović, koji je već slučaj predao kolegi Adisu Husiću.

Sud je jučer popodne usvojio prijedlog Tužilaštva i vozaču Tufekčiću odredio pritvor.

Sutra dženaza

Tijela Nuzheta i Zejne, kako nam je kazao Nusret, brat rahmetli Nuzheta, zbog odsutnosti obducenata u Federaciji BiH, zbog obdukcije danas će biti prebačena u Banju Luku.

- Obdukciju će uraditi doktor sudske medicine Dalibor Nedić sa svojim timom - potvrdio nam je i tužilac Adis Husić.

Tijela bi već poslije podne trebala biti vraćena u Zenicu, a dženaza supružnicima bit će klanjana sutra poslije inkindije- namaza ispred džamije u naselju Novi Vranduk. Ukop će biti obavljen isti dan na mezarju Varošište.