09 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 19 Avgust 2014 01:57

Političari ne žele pred birače

Saopštenje za javnost - Na poziv Fondacije Sanela Redžepagić

Da bi se ženama u BiH obezbjedila efikasnija zaštita od karcinoma dojke, Fondacija ''Sanela Redžepagić'' prije mjesec dana uputila je na osam adresa poziv i materijal predsjednicima političkih partija u Federaciji da uzmu učešće u akciji:

HUMANOST NA DJELU - ZA ZDRAVU ŽENU
Akcija je zamišljena da se održi od 20. do 30.09.2014. godine, u predvečerje općih izbora tako da bi svaki dan na platou ispred Katedrale gostovao po jedan predsjednik koji bi govorio šta će njegova stranka nakon izbora preduzeti na planu efikasnije zaštite žena od opake bolesti od koje godišnje oboli oko 2 hiljade žena, a umire ih oko 7 stotina.
Nažalost, niko od 8 predsjednika političkih partija u Federaciji nije se odazvao na ovaj poziv Fondacije '' Sanela Redžepagić''.
Prema našem mišljenju tri su osnovna razloga zbog čega političari izbjegavaju javne nastupe koje nije organizovala njihova stranka, ato su :
- strah od neugodnih pitanja građana na koja nemaju pripremljen adekvatan odgovor,
- izbjegavanje da javno obećaju nešto što će biti zapisano, a oni to neće realizovati,
- što će biti izloženi i sa građanima koji nisu naklonjeni određenoj partiji i neugodnim pitanjima
  koja uobičajno za skupove koje organiziraju političke partije nisu unaprijed pripremljena.
Mi u Fondaciji smo zamislili da se stvori svojevrsna koalicija svih političkih struktura koje budu participirale u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kako bi se stekli uslovi da se preventivna zaštita žena od opakog malignog oboljenja i zakonski regulira.Očito je da smo u Fondaciji bili preambiciozni jer je domaćim političarima lakše obećavati biračima da će graditi mostove tamo i gdje nema rijeka, nego se izjašnjavati o prevenciji opake bolesti koja nemilosrdno napada žene. 

 

Predsjednik Fondacije,
Safet Redžepagić
Sarajevo, 18.08.2014.

Povezani članci (by tag)