28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 12 Avgust 2014 23:12

Skup komandira PS u ZDK

U prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak sa komandirima policijskih stanica na području Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Sastanak je otvorio i vodio policijski komesar Šut Semir, kojom prilikom je, u skladu sa utvrđenim dnevnim redom, u okviru prve tačke dnevnog reda prezentiran Izvještaj o radu Uprave policije sa analizom stanja bezbjednosti tokom prvog polugodišta 2014. godine. 

 

U okviru druge tačke dnevnog reda je razgovarano o predstojećim Općim izborima u oktobru 2014. godine, te aktivnostima koje će se poduzimati iz nadležnosti policije na obezbjeđenju istih. U nastavku je vršena analiza rada u segmentu bezbjednosti saobraćaja, gdje su nakon izvršenih analiza izvještaja i postignutih rezultata doneseni određeni zaključci, prvenstveno u kontekstu aktivnosti koje će se poduzimati sa ciljem povećanja efikasnosti i profesionalizma u radu policijskih patrola, sa posebnim akcentom na vršenje stalnih kontrola i nadzora nad radom istih. 

 

U drugom dijelu radnog sastanka se razgovaralo i diskutovalo o unapređenju rada policijskih službenika, povećanju radne discipline kao i profesionalnog ponašanja policijskih službenika, te o drugim aktuelnim i tekućim pitanjima.

   

 

 

 

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA