20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 25 Juli 2014 03:50

Nova stranica UIO BIH

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH prezentirala je danas novu Web stranicu koja bi trebala biti lakši, jednostavniji i brži servis poreskim obveznicima i svim građanima u Bosni i Hercegovini. Nova internet stranica UIO urađena je na način da bude lakši i jednostavniji servis za korištenje osobama kojima je potrebna informacija iz oblasti indirektnih poreza. 



-Cilj nam je bio da poreski obveznici i građani koji se uključuju na Web stranicu UIO u dva, maksimalno tri logična “klika” dođu do željene informacije. Nova stranica je urađena na način da detaljno pokriva i daje sve informacije o indirektnim porezima: PDV, carini, akcizi i putarini. Zakonski i podzakonski propisi su postavljeni na jednom mjestu, logično poredani uz mogućnost skidanja PDF verzije svakog propisa. Kao posebni “baneri” postavljene su najčešće tražene informacije poput informacija o prihodima, aukcijama, licitacijama i direktnim prodajama, najvažnije informacije građanima i putnicima, spisak dužnika indirektnih poreza i drugo - saopćeno je iz UIO.

Nova Web stranica UIO urađena je u skladu s Uputstvom o izradi i održavanju službenih internet stranica institucija Bosne i Hercegovine, koristeći najmodernije tehnologije web dizajna.

Link za pristup novoj Web stranici Uprave za indirektno oporezivanje: http://www.uino.gov.ba/