16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 30 Juni 2014 03:28

Hvala Safetu!

Činjenicom da su u Brazlilu zaigrali Avdija Vršajević i Tino Sven Sušić veoma su zadovoljni u Hajduku. Pomenuti dvojac u slučaju odlaska sa Poljuda bi donekle napunili praznu kasu tima iz Splita. Prenosimo vam tekst koji je objavila Slobodna Dalmacija.


„Bingo je stigao na kraju, Avdija Vršajević i Tino Sušić su kao – suho Hajdukovo zlato! Svaki danas vrijedi barem po milijun eura. Dva milijuna eura za Hajdukovu radost! I spas.

Glavna vijest mundijalskog dana jest da su hajdukovci Vršajević i Sušić, u ruhu svoje Bosne i Hercegovine bili važni akteri u pobjedi protiv Irana od 3:1. Vršajević je bio čak strijelac i pronašao je svoje posebno mjesto u ljetopisima Hajdukovih postignuća na Svjetskim prvenstvima, a Sušić je uz dobru partiju bio i asistent za pogodak Miralemu Pjaniću.

Nije malo.

Znači, obojica su opravdali poziv izbornika Safeta Sušića, posebno je to važno za njegova nećaka Tina, sina brata mu Seada koji je pak na svoj način drhtao i pratio sve što se zbiva sa sinom i bratom iz svoga doma u Liegeu.Safetu nije bilo lako staviti u tim nećaka Tina, a sad je svima laknulo kad je Tino pokazao izvrsnu igru.

Poziv je zaslužio, nije bilo nepotizma!

Odmah idemo i korak dalje, Safet Sušić je ujedno i ne hoteći učinio lijepu gestu i uslugu – Hajduku. Vršajeviću i Sušiću nećaku vrtoglavo bi trebala skočiti cijena na tržištu nogu.

E, ako sad ne prodamo Vršajevića, nikad nećemo – brujao je jučer poljudski kafić.

Svi su sad – kao - progledali, pa i vaš reporter uz mali ekran koji bi znao "Veršu", kako ga je volio zvati Mišo Krstičević, "darivati" i nekim ocjenama tipa 5,5. E, ovo je bilo za čistu desetku, svaka čast, malo pepela po glavi, pa sigurno gušta i Mišo Krstičević, koji je "Veršu" od Čelika i "otkopao" tamo iz zeničkog rudnika uz pomoć skauta Vika Lalića.

Ima tome točno dva lipnja, usred EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Ali i Igor Tudor dakako da gušta, jer je također s Vršajevićem bio i te kako zadovoljan.

Zajednička priča se naslanja i na Sušića: primio ga Krstičević, Tudor ga doradio. Dokaz više da Hajduk mora češće i ustrajnije kopati po bazenima "be i ha".

E sad, cijena im raste, skočit će barem na milijun-dva eura. Jesmo li pretjerali ili smo čak - uske ruke?! Tko zna.

Sigurno je jedno, ako ode Vršajević ostat će Hajduku rupa na desnom beku, on se nameće kao standardno i pouzdano rješenje. Ali će popunit blagajnu. Sušić pak pokazuje tendenciju stalnog napredovanja, nakon što je proljetos imao problema s alergijom i dišnim putevima, napokon se oslobodio nevolje i protiv Irana, na južnoameričkom zraku, prodisao je – punim plućima.

U Hajduku zadovoljno trljaju ruke, imali su pravo što su svojedobno odbili Maribor i Zlatka Zahoviča s pola milijuna eura za Sušića i što su škrte Turke odagnali koji su između Avdije i izvjesnog Slovaka za Sivasspor nudili samo sitniš turskih lira, niti 400.000 eura.

Pih, za takav bakšiš nećemo ni da se sagnemo, odriješite kesu, vi iz postojbine Sulejmana Veličanstvenog! Vidjet ćete vi Avdiju na Mundijalu, kad ga Safet stavi u momčad!

Igranje živcima urodilo je plodom i sad se partija Sušića i pogodak Vršajevića vrti na velikim mundijalskim ekranima.

Safet pak, stric Tinov, neće ostati izbornik Bosne i Hercegovine, to je kao javna tajna i bit će obznanjena danas u Sarajevu, koliko smo upoznati. Safet će negdje dalje za klupskog trenera, prema Turskoj (već je tamo vodio Konyaspor), ali zasad nema konkretnog imena budućeg kluba.

Logika nalaže: možda povede i bratova sina Tina. I to bi bila nova usluga Hajduku, kao što je Safet bio dobar prema Mužiniću i društvu u bijelom dresu još tamo 1979. godine na Koševu, kad je Hajduk u odlučnoj utakmici ondašnjeg prvenstva slavio sa 2:1 i donio titulu prvaka one države – na Stari plac.

Stara dobra vremena, misli su nam načas (pre)daleko odlutale, nemojte zamjeriti...