09 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Juni 2014 09:07

Saradnja Muftijstva zeničkog i HO MFS Emmaus

U Uredu muftije zeničkog potpisan je sporazum o saradnji između Muftijstva zeničkog i Humanitarne organizacije Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus.


Sporazumom koji su potpisali muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović i gosp. Hamzalija Okanović, direktor HO MFS ''Emmaus'', predviđena je saradnja u realizaciji razvojnih i humanitarnih programa i projekata od zajedničkog interesa i u službi građana BiH.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Doboj mr. Bajro ef. Džafić.

Direktor gosp. Okanović  na navedenom prijemu u Uredu muftije uručio je priznanje Međunarodnog foruma Solidarnosti ''Emmaus'' mufiji zeničkom za nesebičnu pomoć i doprinos u realizaciji projekata ove humanitarne organizacije.

Muftija zenički zahvalio se diraktoru gosp. Okanoviću na dosadašnjoj saradnji i iskazao spremnost da ista bude i dalje nastavljena, posebno u projektima humanitarnog rada i socijalnog zbrinjavanja ugroženih kategorija stanovništva.

Humanitarna organizacija MFS ''Emmaus'' osnovana je početkom 1999. godine u Gračanici, sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna.

Tokom dugogodišnjeg djelovanja u BiH i široj regiji, MFS ''Emmaus'' je realizirao niz projekata kojima je pružena pomoć za više hiljada korisnika, uključujući izbjeglice, raseljena lica, žrtve trgovine ljudima, stare i iznemogle osobe, beskućnike, osobe sa blagim mentalnim retardacijama, mlade sa problemima i mlade iz ugroženih/rizičnih grupa.