08 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Juni 2014 08:50

Mostovi Prijateljstva gostovali u Jajcu

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica nastavlja jačati prijateljstvo širom Bosne i Hercegovine. 26.06. su Mostovi Prijateljstva gostovali u općini Jajce i realizovali su svoje već poznate programe koje za cilj imaju promociju prijateljstva i bratstva između BiH i Republike Turske.


Posjeta Jajcu i realizacija tri programa je 12 posjeta članova Mostova Prijateljstva širom BiH.

Oko 50 članova Mostova Prijateljstva sa svojim partnerima je realizovala programe zajedno sa domaćinom BZK Preporod Jajce koji su bili u sklopu programa U susret Ramazanu.
Prvi program koji smo realizovali bila je promocija knjige:Rađanje lidera-Recep Tayip Erdogan. Promotori knjige su bili prof.Mensur Milak i Jasmin Imamović.

Takođe, je organizovana i izložba novinske agencije Anadolija (20 godina od dolaska turske mirovne vojne misije u BiH). I treći program koji smo realizovali zajedno sa partner organizacijama (KUD Plamen, KUD Gradina), je bila ¨"Noć turske i bosanske muzike". Vokalni solisti su bili Omer Kadrić i Aiša Zaimović.
Iako je bilo veliko nevrijeme i kiša u Jajcu, mi smo zajedno sa domaćinom BZK Preporod Jajce uspjeli realizovati programe koji imaju za cilj i jačanje prijateljskih veza između mladih Jajca i Zenice, s obzirom da su općina Jajce i općina Zenica pobratimske općine.

Mostovi Prijateljstva iz Zenice će napraviti malu pauzu kada su u pitanju gostovanja. Poslije  Mubarek Ramazana nastavljamo sa posjetama općinama širom BiH, i sticanju novih prijateljstava jer mi smo Mostovi Prijateljstva.