08 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Juni 2014 08:42

Ugovori za hitne sanacije klizišta

Federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević potpisao je danas u Sarajevu ugovore za hitne sanacije klizišta s načelnicima općina Vareš, Zenica i Čelić.


Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 19. juna donijela je Odluku o odobravanju izdavanja sredstava iz budžeta Federacije BiH za 2014. Federalnom ministarstvu prostornog uređenja za hitnu sanaciju klizišta na područjima pogođenim elementarnim nepogodama u iznosu 1.324.000 KM.

Vlada je dala saglasnost tom ministarstvu da navedena sredstva dodijeli općinama Zenica, Čelić i Vareš u jednakom iznosu od po 441.333,33 KM.

Proceduru za izbor najpovoljnijeg ponuđača na izvođenju radova na sanaciji klizišta, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, provest će Federalno ministarstvo prostornog uređenja, a općine Zenica, Čelić i Vareš se obavezuju da tom ministarstvu pruže svu neophodnu pomoć oko pripreme tehničke dokumentacije i specifikacije, odnosno predmjera radova na sanaciji klizišta.

Nakon provedene tenderske procedure, Federalno ministarstvo prostornog uređenja i općine će potpisati ugovor za izvođenje radova s najpovoljnijim ponuđačem.

Nadzor i provjeru programskog utroška sredstava vršit će Federalno ministarstvo prostornog uređenja, te dostavljati izvještaj o utrošenim sredstvima Federalnom ministarstvu finansija i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.