09 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 24 Juni 2014 08:00

Slikari pomažu porodici Čolaković

Udruženje građana „Naš most“  u ulici Titova broj 22 u Zenici ,  26. juna 2014. godine  organizuje  jednodnevnu likovnu koloniju kojoj su se odazvali umjetnici iz Travnika, Sarajeva, Kaknja, Bugojna, Tuzle, Gračanice , Zavidovića i Zenice. (Preko 30 umjetnika).


U  četvtrak ( 26. JUNA) od 9,00 do 19,00 sati  slikari i drugi kreativci iz cijelog regiona  slikat će i  stvarati razne rukotvorine u koloniji  u humanitarne svrhe.  Sav prihod od  prodaje  umjetničkih djela bit će doniran porodici Sabihe Čolaković iz sela Orahovica kod Nemile.
Umjetničku grupu  UG „Naš most“  predvodi  Zdena Šarić-Pisker,  umjetnica  koja slika  tehnikom „Enkaustika“, a  svoja djela  izložit će i donirati pored ostalih i  Meliha Bićo-Družić, Hilmo Kahrić-Helis, Mirsad Šišić, Miroslava Ostojić i Mirsad Rahmanović.
Radovi  nastali u koloniji bit će izloženi na otvorenom u centru grada pod nazivom „Bojom, kistom i dušom čistom“ ,  gdje će ih građani moći pogledati i eventualno kupiti i na taj način pomoći porodicu Sabihe Čolaković.
 U popodnevnim satima  svim učesnicima u znak zahvalnosti na učešću u  koloniji  i humanitarnoj akciji  Udruženje „Naš most“ dodijelit će zahvalnice.
Kontakt osoba za više informacija je Zdena Pisker,  062/091-099  i predsjednica UG „Naš most“ Šahza Vukićević, 061/781-709.