29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 26 Maj 2014 08:35

Dobar nastup Netsa u Širokom

Državno prvenstvo u košarci za kadete. Kadeti  Nets-a poraženi u Širokom Brijegu. KK Široki – KK Nets 69:58 - U polufinalu državnog prvenstva za kadete u Širokom Brijegu u dvorani Pecara, mladi košarkasi Nets-a iz Zenice odigrali su protiv favorizovanog domaćina Širokog izuzetno dobru i kvalitetnu utakmicu,  javili su nam iz KK Nets, treneri Almir Hamzić i Armel Mujaković.


Većim dijelom prvog poluvremena Nets-i su imali blagu prednosti do 5 poena, ali su domaćini uspjeli vanjskim šutem preokrenuti i na poluvrijeme otići sa 6 poena prednosti. U nastavku, košarkaši Nets-a dali su svoj maximum kako bi rezultat preokrenuli u svoju korist, ali „šira klupa“ i veći izbor kvalitetnih igrača kod Širokog, na kraju je i presudio.

 

Kod Nets-a odličnu utakmicu je odigrao kapiten Preljevic Faris, koji je postigao 23 poena i bio je  najefikasnijii igrač utakmice, Bajramovic je dodao 12, Džulovic 11, dok su kod Širokog dobri bili Pervan sa 15, Planinić 13, Prskalo 12 i  Drežnjak 10 poena.

REZULTAT:  ŠIROKI – NETS  69 : 58 ;

Po četvrtinama (19:17), (18:14), (19:13), (13:14).

 

Igrači KK Nets koji su nastupili na ovoj utakmici: Preljević Faris (kapiten), Bajramović Harun, Džulović Omar, Kosovac Amel, Gazić Adem, Nakić Amir, Mizdrak Zlatan, Delić Haris, Hodžić Aladin, Halilović Haris. (Trener Almir Hamzić, pom.trener Armel Mujaković).

 

E.Imamović za Zenicablog