08 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Maj 2014 16:47

Pomoć studenata iz Pule

Studenti iz Pule (Republika Hrvatska),  inače apsolventi Zdravstvenog fakulteta u Zenici  i njihovi prijatelji, uključili su se u humanitarnu akciju za pomoć ugroženom stanovništvu od nezapamćenih poplava koje su pogodile BiH, javila nam je njihova prijateljica Melisa Gazić iz Zenice.


U prvoj akciji od prije nekoliko dana uputili su iz Pule donaciju u iznosu od 250 KM posredstvom porodice Gazić iz Zenice, za koje je kupljena roba i poslana posredstvom Sportske škole Zenica za ugrožene sa područja Topčić Polja, Nemile i Žepča. Sportska škola Zenica je organizovala akciju sakupljanja pomoći ugroženim od poplava u Prvoj gimnaziji u Zenici.
U drugoj donaciji od 635 KM, koja je dostavljena danas 20.maja 2014. godine, ponovo posredstvom njihove kolegice sa Zdravstvenog fakulteta, takođe apsolventice, Melise, kupljena je hrana, lijekovi i higijenske potrebštine za djecu i odrasle. Kupljena roba je odvezena u Studentski centar u Zenici u kojem se nalazi oko 80 evakuisanih iz ugroženih područja, te dječja hrana NOVALAC za bebe u kasarnu 7.muslimanske brigade. Ostatak lijekova i higijenskih potrebština je odvezen u Kantonalnu bolnicu Zenica na odjel neurologije i psihijatrije. U prilogu su nam dostavili nekoliko slika i račune, vezane za ovu humanu akciju.
Sve pohvale za vrijedne apsolvente iz Pule, njihove prijatelje i kolegicu, kontakt osobu iz Zenice, Melisu Gazić iz Zenice.

E.Imamović za Zenicablog