16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Maj 2014 16:05

Uhapšeni zbog krađe kablova

Preduzimajući operativne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju krivičnih djela krađe izvršenih u proteklom periodu na području općine Kakanj, kojom prilikom su u više navrata sa željezničkih pruga i trafoa otuđivani dijelovi, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su danas 21.05.2014. godine, lišili slobode lica:


- Č.R. rođeno 1988. godine, i
- Š.A. rođeno 1975. godine, oba lica iz Kaknja


Nad navedenim licima je zavedena kriminalistička obrada, a operativni službenici su došli do saznanja koja su ukazivala na činjenicu da se navedena lica mogu dovesti u vezu sa izvršenjem  krivičnih djela izvršenih u proteklom periodu na području općine Kakanj, kojom prilikom su otuđeni bakreni dijelovi sa trafostanice vlasništvo JP Elektroprivreda BiH u mjestu Hasa, zatim otuđenje veće količine bakrenih provodnika na dionici željezničke pruge Roščevina-Bilješevo, kao i otuđenje 120 metara bakrenih provodnika sa željezničke pruge u Bilješevu.
Takođe se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela izvršenog dana 19.05.2014. godine, oko 23,55 sati, kojom prilikom je otuđeno 70 metara kontaktnog bakrenog užeta vlasništvo Željeznica Federacije BiH sa pruge na dionici Roščevina-Modrinje,  kao i otuđenje 600 metara bakrenog užeta na istoj dionici vlasništvo Željeznica Federacije BiH. Prilikom vršenja uviđaja od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj pronađeno je  220 kg otuđenog užeta, koji je bio skriven u šumi na navedenom lokalitetu.

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj nastavljaju rad na kompletiranju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Uništenje ili oštećenje važnih privrednih objekata ili javnih naprava“ iz člana 324. KZ FBiH, a u vezi sa krivičnim djelom „Teška krađa“ iz člana 287. KZ FBiH.