08 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Maj 2014 16:01

Pomoć iz ArcelorMittala

Kompanija ArcelorMittal Zenica, koja se od prvog dana katastrofalnih poplava na našem području uključila u pružanje pomoći postradalom stanovništvu*, nastavlja to činiti i dalje.
Prema izraženim potrebama Crvenog križa Zenica, kompanija je u ponedjeljak i utorak (19. i 20. maj) isporučial dodatnih 8 tona hrane ovoj organizaciji.


Svaki dan oko 150-200 komada suhog obroka isporuči se na lokacije Nemila, Topčić polje, Orahovica,Bistrica i druge kako bi se pomoglo ljudima koji rade na raščišćavanju ovih sela. Uz to su također isporučivane i radne rukavice i alat. Predstavnici kompanije, uključujući i generalnog direktora, obilaze ugrožena mjesta naše općine, pogotovo ona područja na kojima žive uposlenici ArcelorMittal Zenica, kako bi imali informaciju o trenutnim potrebama.
Do sada je kompanija ukupno donirala 4.500 litara goriva za rad mašina za raščišćavanje terena, a Kantonalnoj Civilnoj zaštiti nabavljeno je 1.000 metara čelične sajle i 1.000 metara plastičnih vodovodnih cijevi.
Kompanija je u stalnom kontaktu sa relevantnim općinskim i kantonalnim organizacijam i planira i dalje pružati pomoć u skladu sa svojim mogućnostima.

*15.05. kompanija ArcelortMittal Zenica upućivala je kamione sa vrećama troske za gradnju nasipa na nekoliko lokacija u gradu, a
poslije toga je nastavila sa pružanjem pomoći licima pogođenim poplavam u našoj općini i kantonu. Uprava kompanije u stalnom je kontaktu sa općinskim Crvenim Križom, Civilnom zaštitom ZE-DO Kantona, te kantonalnim i federalnim vlastima kako bi svoju pomoć mogla usmjeriti tamo gdje je najpotrebnija.
Tako je transportnim sredstvima poduzeća organiziran prijevoz mašine za raščišćavanje terena, vlasništvo kompanije Ahsun Zenica, na lokacije Donje i Gornje Gračanice.
17.05. kompanija  je nabavila i dopremila 8 tona različite robe Crvenom križu Zenica. Donirana su sredstva za higijenu, pelene, hrana za odrasle i djecu te flaširana voda.
17. i 18.05  velike količine zaštitne obuće i odjeće upućene su na lokalitet Topčić polja i druge lokacije, kako bi se olakšao posao ljudima koji rade na raščišćavanju terena (650 pari čizama, 100 komada kabanica).