08 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Maj 2014 15:39

Načelnik Smajlović obišao ugrožena područja

Načelnik općine Zenica Husejin Smajlović je sa saradnicima prethodnih dana svakodnevno vršio obilazak ugroženih područja gdje se upoznao s najakutnijim problemima i potrebama stanovništva tih područja. Akcent je uglavnom stavljen na brigu o ljudima, posebno bolesnim i djeci, te stvaranju pretpostavki za uspostavu sistema organizovanog snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama i drugim potrebštinama. Danas je Načelnik Smajlović obišao naselja Smajići, Kolići i Bistrica do kojih se može doći samo helikopterom.


Obavještava se javnost da su od danas na terenu ekipe za prikupljanje preliminarnih podataka o štetama na objektima nastalim usljed stanja prirodne nesreće zbog poplava i klizišta na području općine Zenica. Danas su ekipe u naseljima Topčić Polje, Gornje Crkvice i Blatuša.
Zbog potrebe centralizacije sistema prikupljanja humanitarne pomoći za evakuirana lica sa ugroženih područja općine Zenica, obavještavaju se građani da se punktovi u MZ (Blatuša, Crkvice, Novo Radakovo, Sejmen, Londža i Brist) za prijem pomoći zatvaraju s današnjim danom.
Građani koji žele donirati pomoć za evakuirana lica, mogu predati artikle humanitarne pomoći samo Crvenom križu i u općinsko skladište (prostorije Streljane).