08 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 18 Maj 2014 15:43

Uvedeni dežurni telefoni i timovi

U Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke od danas su otvorene telefonske linije za sve građane i pravna lica koja prikupljaju pomoć za nastradale u Federaciji BiH, s ciljem što bolje organizacije i koordinacije prikupljanja pomoći i svih ostalih humanitarnih aktivnosti, saopćilo je Ministarstvo.


        Dežurni broj telefona u Sarajevu je 033/276 - 383, a u Mostaru 036/355 - 726.
        Linije su otvorene od 7.00 do 21.00 sati, a dežurni telefon od 21.00 do 7.00 je 062/ 575 - 656.
        Dežurni timovi će pomoći u koordiniranju i što boljoj organizaciji svih aktivnosti kada je u pitanju organizacija i prikupljanje pomoći, distribucija, te saradnja sa svim relevantnim institucijama u FBiH.
        Također, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će sve informacije objavljivati putem službene web stranice: www.fmon.gov.ba, te svojih stranica na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
        "Pozivaju se građani i pravna lica da se priključe aktivnostima na ublažavanju i otklanjanju posljedica izazvanih poplavama, te se apelira da svoje aktivnosti na terenu ne poduzimaju samoinicijativo, nego da ih koordiniraju sa ovlaštenim organizacijama poput Civilne zaštite i Crvenog križa FBiH, kao i drugim humanitarnim organizacijama", navodi se u saopćenju.
        U skladu sa Zaključkom Vlade FBiH, donesenim na jučerašnjoj hitnoj sjednici, federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić ovlašten je da koordinira prihvat pomoći koju građani i pravna lica dostavljaju za nastradale u FBiH.