19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 21 April 2014 14:32

Besplatne wi-fi tačke u Zenici

Zahvaljujući kompaniji Telemach, Općina Zenica je započela «pokrivanje» besplatnim internet signalom svih šetališnih zona u gradu. Esad Bektaš, prvi čovjek "Telemacha" za Zenicu kaže da su u funkciji pristupne tačke na potezu Carina – RK Zeničanka, te na platou zapadne strane stadiona "Bilino polje", te da je to tek početak unapređenja ove usluge za područje cijelog grada.

 

- Svi vlasnici mobilnih uređaja koji budu šetali nekom od zeničkih centralnih gradskih ulica i trgova moći će koristiti besplatnu konekciju, kazao je Bektaš.

 

Internet besplatna mreža "Telemach i Općina Zenica" već je u funkciji na dvije lokacije, na radost građana, a neki od njih upravo su ovu besplatnu uslugu iskoristili u prvim danima rada da Općini Zenica ukažu na komunalne probleme, putem novouspostavljene web aplikacije.

 

Prema Sulejmanu Zlotrgu, IT supervizoru u Općini Zenica, uskoro će u funkciji biti dvije pristupne internet tačke na Kamberovića polju, te tačke Trg Alije Izetbegovića, Trg BIH, Plato kod Gimazije i Stanični trg (Željeznička i Autobuska stanica).

 

- U narednoj fazi namjera nam je pokriti šetalište Babina rijeka i područje oko Gradskih bazena, kazao je Zlotrg.