23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 14 April 2014 20:08

Crkvice: pronađena droga

Policijski službenici Policijske stanice Crkvice u proteklom periodu poduzimali su mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava. U okviru navedenih aktivnosti, u ulici Crkvice, legitimisano je lice B.H. iz Zenice, dok se drugo lice koje je bilo u društvu sa navedenim licem, dalo u bjekstvo.


Izvršenim pregledom užeg i šireg mjesta legitimisanja, policijski službenici su pronašli određenu količinu praškaste materije upakovanu u alu foliju koja se nalazila u kutiji od cigareta, a koju je lice koje se dalo u bjekstvo odbacilo od sebe. Takođe je pronađena odbačena jakna u kojoj je, u unutrašnjem džepu, pronađena praškasta materija koja asocira na opojnu drogu.

O bjekstvu lica za koje je utvrđeno da se radi o licu K.E. iz Zenice, upoznate su sve policijske patrole na terenu, sa detaljnim opisom istog, kako bi se navedeno lice lociralo i lišilo slobode, što je i rezultiralo njegovim lišenjem slobode narednog dana od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I. U službenim prostorijama izvršeno je vaganje pronađene praškaste materije, kojom prilikom je utvrđeno da se radi o 1,75 grama materije pronađene u kutiji cigareta, te 53,50 grama materije pronađene u jakni, a zavedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno da sporna praškasta materija pripada licu K.E. Pronađena materija je izuzeta radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica K.E., rođenog 1988. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA