29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 31 Mart 2014 12:12

Pronađena Dženita Mehina

Novotravničanka Dženita Mehina (20), čija je porodica prijavila njen nestanak nakon što je  u petak navečer, poslije telefonskog poziva u 17 sati, nisu pronašli na lokalitetu Gavrine kuće (Kaonik) kod Busovače, pronađena je sinoć u Zenici. 

 

Našli smo je ja, moj sin Bernad i zet Saudin, koji živi u zeničkom selu Pojske. Kćerka je u jako teškom stanju, bila je sinoć na medicinskim pregledima, a dali je izjavu i policiji- kaže otac nesretne mlade žene Refik.

 

On ističe da smatra da je kćerkinu otmicu osmislio njen nevjenčani suprug Sabahudin Zulum iz Zenice, s kojim je živjela posljednjih deset mjeseci. Sabahudin ju je, kako nam je kazao Refik, još u petak navečer, zbog porodičnih problema, ostavio kod Busovače, ali oni je nisu našli na tom mjestu, pa su policiji prijavili nestanak. S obzirom da se radi o punoljetnoj osobi, policija u potragu kreće tek nakon 48 sati, zbog čega su oni organizirali potjeru.

 

Obišli smo sva mjesta, stigli smo skoro do Bugojna, kada smo, nakon što je vijest objavljena na internetu, ponovo dobili poziv na mobitel. Rečeno nam je da je u Zenici- kaže Refik, koji dodaje da je njegova kćerka bila izbačena iz auta kod „Konzuma“. Refik dodaje da je Dženita, zbog pretrpljenog šoka i silovanja, u jako teškom stanju.

 

AVAZ