28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 27 Mart 2014 04:58

Ena Oruč na tekvando EP

Na predstojećem Otvorenom Evropskom taekwondo prvenstvu koje se održava u periodu od 28. 03. do 30. 03. 2014. godine u Davosu (Švicarska), Bosnu i Hercegovinu će predstavljati dvije takmičarke u konkurenciji mlađih juniorki (do 16 godina): Ena Oruč (kadetska prvakinja svijeta iz Londona 2013) i Iris Gudelj, obje članice taekwondo kluba “Sarajevo”. Nakon završenih tromjesečnih priprema, priliku da naprave dobar rezultat i da se okite sa eventualno jednim odličjem imat će već u subotu u disciplini sparinga. 

 

Treba istaći da je zbog otvorenog karaktera Evropskog prvenstva, svoje učešće prijavilo preko 1.300 takmičara i takmičarki ( WTF, ITF, Karate itd.) gdje će se takmičiti po pravilima ITF taekwondoa. Kao i kod odlaska na SP u London prošle godine (kada je osvojena zlatna medalja), i ovaj put je izostala podrška zvaničnih institucija sporta naše države, a učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu, uz participaciju matičnog kluba “Sarajevo”, obezbjedili su sponzori i prijatelji kluba.

 

“Obzirom da je Ena Oruč već bila prvak u kadetskoj konkurenciji od nje očekujemo medalju bilo kojeg sjaja, dok Iris Gudelj tek treba da pokaže da se može nositi na velikim takmičenjima” kazao je Ibrahim Kolja, trener kluba, koji će zajedno sa svojim kolegom Draganom Gudeljom putovati sa takmičarkama. Dragan Gudelj putuje na prvenstvo u svojstvu sudije, s obzirom da pravila nalažu da na određen broj takmičara klubovi moraju imati svog predstavnika kao sudiju kako bi se osiguralo fer suđenje.

 

Polazak je planiran 27. marta avionom iz Sarajeva za Zurich, a povratak je predviđen u ponedeljak u večernjim satima.