29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 21 Februar 2014 12:00

GGM: obustava saobraćaja

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem    obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost  da su za subotu  22.02.2014 godine planirani radovi  na polaganja cijevi elektro i telekomunikacijskih instalacija preko punog profila  saobraćajnice  na potezu  Trg rudara – kino  „Central“.Pomenuti radovi  zahtjevaju  potpunu  obustavu saobraćaja  na navedenoj lokaciji  u periodu od  8,00 sati  do 16 sati.Saobraćaj će u pomenutom periodu   biti organizovan  na sljedeći način:

 

- Za teretni saobraćaj u potapunosti se zatvara  dio Sarajevske ulice i Ulice  Branilaca Bosne na potezu od  skretanja za ulicu Safeta bega Bašagića  do Trga rudara.

                

- Za vrijeme trajanja obustave teretni saobraćaj će biti  preusmjeravan  iz pravca mostova  M1 i M2 u Fakultetsku ulicu ili  skretanjem kroz ulicu Safeta bega Bašagića.

 

- U periodu obustave saobraćaj  će biti dozvoljen samo za putnička  motorna vozila iz pravca mostova  M1 iM2  koja skreću  prema ulici Safeta  bega  Bašagića i  platou IK Banke i Školskoj ulici.

 

- Saobraćaj iz pravca „Expres“restorana preusmjerava se u Ulice Stjepana Radića i Fakultetska.

 

- Iz pravca Školske ulice dozvoljeno je samo lijevo skretanje prema mostovima M1 i M2 odnosno prema ulici Safeta bega Bašagića.

 

- U periodu obustave strogo se zabranjuje  svaka vrsta zaustavljanja i parkiranja na  potezu  pod  obustavom i u  Fakultetskoj ulici u punoj  dužini.

 

Građanstvo i učesnici u saobraćaju mole se za maksimalno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije i korištenje alternativnih putnih pravaca.

 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.